Jessica JonesPodzim je nejen obdobím dešťů a bláta, ale i nových SERIÁLŮ, které stanice v této době tak rádi nasazují. Některé se udrží, jiné se stáhnou, změní obsazení, zkrátka udělají cokoliv, aby se divákům zavděčily. Připravila jsem si dneska takový menší výběr některých z těch ÚSPĚŠNÝCH a NOVÝCH seriálů na televizních obrazovkách. Je těžké si vybrat pouze jeden, protože je jich v dnešní době opravdu spousta a navíc většina z nich je FAKT dobrá. Já v současnosti sleduju seriály The Affair, Homeland, Entourage, Knick, Wayward Pines a chci začít Fargo. Hodně materiálu, málo času 🙂 Kvůli dnešnímu příspěvku jsem si udělala takový malý domácí úkol a zkoukla všechny pilotní díly níž zmíněných novinek a proto ke každému z nich přidávám i svůj OSOBNÍ první dojem (*= nic moc, *****= super). Snad vám můj dnešní příspěvek trochu pomůže v rozhodování nebo alespoň informuje o tom, co je ve světě televizní zábavy nového.

  • Quantico
 
Seriál televizní stanice ABC je podobného ražení jako výborný Homeland – thriller pojednávající o terorismu. Hlavním protagonistou je dívka Alex Parrish (Priyanka Chopra), která je obviněná ze spáchání teroristického činu. To by nebylo nic úplně divného, kdyby však Alex nepatřila ke studentům FBI Akademie v Quanticu. Ve flashbacích tak můžeme sledovat její život před tím, než k obvinění došlo a také osudy jejích kolegů a vzájemné vztahy mezi nimi. Seriál postupně rozkrývá, co je Alex vlastně zač a jestli se útoku dopustila opravdu ona. Naplánováno je už 22 dílů a diváci i kritici hodnotí zatím velmi kladně.

Moje hodnocení: Jedná se o takovou teenage verzi Homelandu. Sledujete osudy studentů FBI akademie, občas s prvky humoru. Jediné co mi na napínavém a zábavném prvním dílu vadilo, bylo množství dějových zvratů. Přišlo mi to občas až příliš překombinované. Nejspíš mě to ale neodradí, abych se na seriál ještě podívala. Plusem jsou zajímavé postavy a překrásná hlavní hrdinka Alex. ****
 
 
  • The Grinder
 
Zajímavý komediální seriál nabízí od letošního září i stanice FOX. The Grinder sleduje osudy televizního herce Deana Sandersona, Jr. (Rob Lowe), který se po letech vrací do svého rodného města v Idaho. Důvodem jeho návratu je ukončení nekonečného seriálu The Grinder, ve kterém hrál roli právníka. Právě jeho znalost práva, i když pouze v roli herce, je pro něj podnětem připojit se k rodinné advokátní firmě Sanderson & Yao. A tak se z herce stane “advokát”, což samozřejmě povede k řadě opravdu vtipných situací. Stanice už objednala celých 22 epizod a seriál se těší velké přízni fanoušků i kritiků.

Moje hodnocení: Hlavní předností je určitě Rob Lowe v roli frajerského a teatrálního herce /právníka. Společně s jeho seriálovým bratrem Fredem Savagem se dobře doplňují a vytvářejí skvělou komediální dvojku. Epizoda trvá cca 25min a je skvělou rychlou oddechovkou. Já jsem se bavila a Rob Lowe mi připadal fakt bezvadný. ****
 
 
  • Flesh and Bone
 
Pro příznivce baletu a tance všeobecně je určená minisérie kabelové stanice Starz. Drama sleduje osudy talentované, ale psychicky nevyrovnané baletky Claire. V celkem osmi epizodách bojuje tanečnice o post primabaleríny a současně je divákovy nabídnut pohled do zákulisí oslňujícího, ale často dysfunkčního prostředí baletního souboru v New York City. Hlavní postavy, včetně Claire, ztvárňují opravdoví baletní tanečníci. Seriál asi spíš pro ženské publikum, ale mě zaujal na první pohled. Recenze a hodnocení jsou spíše kladné (8.1 IMDB).

Moje hodnocení: Crossover mezi Černou labutí a teenagerovským Center Stage mě hodně bavil. Mám ráda balet, takže pro mě to pravé. Občas seriál zbytečně moc tlačí na pilu, snaží se šokovat za každou cenu a nevyhne se typickému baletnímu klišé (krvavé prsty na nohou, sebepoškozování, drogy), ale za mě dávám ****.
 
 
  • Casual
 
Casual je americká komediální série stanice Hulu (ano, Hulu :-)). Zajímavostí určitě je, že jí režíroval známý Jason Reitman (tvůrce Juno, Lítám v tom, Děkujeme, že kouříte, aj.). V centru příběhu je rozvedená matka Valerie, které žije ve společné domácnosti se svým svobodným bratrem Alexem a dcerou Laurou. Seriál se díky svému neotřelému humoru, pohledu na dnešní singl generaci a praktiky moderního “randění” dostal do popředí zájmu mnoha lidí a získal velmi dobré recenze. Svědčí o tom i objednaná druhá série, která se začne brzy natáčet. Koukněte na trailer, uvidíte, že Vás to chytne 😉

Moje hodnocení: vtipný a neobvyklý pohled na svět randění. Valerie s Alexem tvoří sympatickou sourozeneckou dvojici, která mě bavila hned od začátku. Seriál moderní doby, který je tedy hlavně o partnerských vztazích. Pro mě velké a příjemné překvapení – *****!


 
 
  • The Man In The High Castle
 
Také vás někdy napadlo, jak by vypadal svět, kdyby WWII vyhráli nacisti? Tak o to přesně v tomto seriálu jde. Jsme přeneseni do alternativní verze života v USA roku 1962, ve kterém vedle sebe vládnout Němci (Východ USA, Velká nacistická říše) a Japonci (Západ USA, Japonské pacifické státy). Rock´n´roll nespatřil světlo světa, sukně zůstaly pod kolena a slovo teenager nikdy neexistovalo. Adaptaci knihy Philipa K. Dicka se rozhodla produkovat stanice Amazon a udělala dobře. Pilotní díl se vysílal v lednu 2015 a byl jedním z nejvíce sledovaných programů na Amazonu. Skoro rok na to bylo vypuštěno dalších deset epizod a fanoušci a kritici jásají. Chcete vidět, jak vypadá Times Square s ozdobou hákového kříže? Určitě doporučuji a na mém seznamu už je to napsané 🙂

Moje hodnocení: Zajímavé postavy, u kterých dopředu nevíte na jakou stranu zla/dobra patří, jsou pro mě velkým plusem. Pilotní díl je celkem akční a skvěle nabudí ke sledování ostatních dílů. Jsem opravdu zvědavá kdo onen “Man in the high castle” je. *****!
 
 
  • Ash vs. Evil Dead
 
A tady už se dostáváme k jedné ÚPLNĚ nejúspěšnější sérii tohoto podzimu. Komediální horor navazuje na filmy Evil Dead (Lesní duch) a pod vedením původního režiséra Sama Raimiho dává fanouškům to, na co dlouhou dobu čekali. Spolu s Raimim se vrací i herec z původních filmů  Bruce Campbell v roli Ashe. Děj se soustředí na Ashe, který se ani po třiceti letech od událostí Evil Dead stále nevyrovnal se zážitky z minulosti a stal se z něj samotář bydlící v přívěsu. To se však změní ve chvíli, kdy se bude muset opět postavit zlu a přízrakům z temnoty. Po deseti velmi kladně přijatých epizodách (9.2 na IMDB, 98% na Rotten tomatoes) se už připravuje druhá série. Zajímavostí je, že v seriálu uvidíte i Lucy Lawless, původní představitelku Xeny. Pro fanoušky hororů je toto určitě povinnost.

Moje hodnocení: Ano, je to nářez! Hodně krve, nekorektního humoru, nechutných scén, skvělé hudby a napětí. Místo ruky motorová pila a hodně uřezaných hlav zrůdných mrtvol. Je prostě zábava na to koukat. Nejsem fanoušek hororů, ale tohle mě bavilo! Vhodné pro ty, co berou horory s nadsázkou a mají VELKÝ smysl pro humor.*****!
 
 
  • Marvel´s Jessica Jones
 
Pro fanoušku komiksů je číslo jedna v současnosti určitě Marvelovská Jessica Jones s charismatickou Krysten Ritter v hlavní roli. Seriál spustila společnost Netflix a příběh je založený na stejnojmenné komiksové postavičce. Jessica, bývalá superhrdinka, se rozhodne otevřít vlastní detektivní kancelář a pověsit svoji původní kariéru na hřebík. Všech 13 epizod bylo vysoce oceněno diváky i kritiky, kteří vyzdvihují především celkovou noir náladu a odvahu zobrazovat i závažnější a drsnější témata. Spíš než klasický příběh o superhrdinech, kteří létají nad městy, čekejte ponuré a temné drama.
 
Moje hodnocení: Tohle je přesně ten typ seriálu, který vás překvapí. Čekáte něco superhrdinského a vidíte temný thriller, který nahání husí kůži. Ritter je ve své roli naprosto úžasná a celkově je to fakt bomba. Ze všech dnešních tipů můj vítěz. *****!