Zdravím všechny filmové fanoušky! Rozhodla jsem se přidat novou pravidelnou rubriku “film news”, kterou budu zveřejňovat každý týden v sekci “novinky” a bude se týkat veškerých filmových novinek, které ten daný čas hýbaly světem! Ať už se jednalo o nové trailery, zajímavosti z natáčení nových filmů, předávání filmových cen a mnoho, mnoho dalšího. Čerpám především ze zahraničních webů a tím i doufám, že vám přiblížím věci, které se na českých www možná nedozvíte. A jako vždycky se budu těšit na vaše komentáře! Protože bez čtenářů by nebylo blogu 🙂

  • NOVÉ TRAILERY – tento týden nám přibylo pár zajímavých trailerů na připravované filmy. Z toho nejvíce emocí vzbudila určitě upoutávka na americký komiksový snímek SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL:

 

 

Pokud jste ještě o filmu nic neslyšeli (což dost pochybuju), tak vězte, že se jedná o snímek založený na DC komiksu od spisovatele Johna Ostrandera a do filmové podoby se ho rozhodl převést hollywoodský režisér David Ayer (Patrola, Drsný časy). Do hlavních rolí byli obsazeni Will Smith, Cara Delevingne, Jared Leto a jiní slavní. Pokud vás zajímá více mrkněte třeba SEM

Ale zpět k traileru. Jedná se v pořadí již o druhou upoutávku, která byla zveřejněná (první z nich ZDE). A zatímco ta první se mi docela líbila – dusná a temná atmosféra korespondující s vyzněním komiksu. Současná mě hodně zklamala! Od hudby, která tím pro mě absolutně mění celou atmosféru filmu (noví Strážci Galaxie??) až po rádoby vtipné vyznění celého klipu. Jestli máme čekat odlehčenou zábavu a superhrdinskou taškařici, tak ok, ale pak to prostě není ta správná adaptace pro mě. Jakkoliv mám filmy typu již zmíněných Strážců Galaxie ráda, tady jsem přeci jen čekala trochu hutnější atmosféru. A co se mi nejvíc nelíbí je propastný rozdíl mezi oběma trailery, přičemž mi přijde, že se filmaři snaží zavděčit všem (těm co mají rádi temné příběhy i komedie). A tahle strategie se ne vždy vyplácí.

P. S.: Will Smith se mi do filmu absolutně nehodí a Jared Leto na Ledgerova Jokera zkrátka mít nebude, jakkoliv moc se bude snažit. Co si myslíte vy?

 

  • WONDER WOMAN – první ukázky z filmu o amazonské princezně (opět vycházející z DC komiksu) válcovaly tento týden internet. Pokud jste náhodou zmeškali, tak se můžete podívat TADY. Snímek má předpokládanou premiéru naplánovanou až na rok 2017, režie se ujala Patty Jenkins (tvůrce filmu Zrůda) a do hlavní role zázračné ženy byla dosazená GAL GADOT. Zatím je ještě příliš brzy vydávat jakékoliv soudy, počkejme si na první trailer. Každopádně je vítaným rozptýlením mezi všemi mužskými superhrdiny.
 

filmové novinky

  • OBNOVENÉ SERIÁLY – tento týden se stanice rozhodly obnovit Marvelovskou Jessicu Jones (Jupí!) a Kimmy Schmidt (Jupí!!). Oba seriály jsou ze stáje Netflix a dostupné i v Čechách. O Jessice Jones jsem již v minulosti psala (ZDE) a pokud jste neviděli, tak vřele doporučuju. Kimmy Schmidt (celý název seriálu: Unbreakable Kimmy Schmidt) jsem tady ještě nepředstavovala, ale jedná se o komediální seriál, který líčí těžkosti života ženy, která byla patnáct let držená v podzemním bunkru. Po své záchraně se rozhodne přestěhovat do NYC a začít nový život. Navzdory tématu čekejte crazy komedii a hlavně úžasnou Ellie Kemper v roli Kimmy (trailer ZDE)
 
  • NOVÝ SERIÁL od tvůrců HIMYM jmenuje se MY TIME/YOUR TIME a vychází z webové série 7P/10E, která zachycuje internetový vztah dvou mladých lidí na dálku. Jejich konverzace probíhají na skypu a předloha působila celkem autenticky (můžete se přesvědčit ZDE). Všechny díly původního originálu jsou dostupné na YouTube. Úvodní pilotní díl bude vysílat stanice CBS a na tvorbě se podílí právě tvůrci úspěšného HIMYM. Uvidíme, jestli se už televizní zábava zatím neposunula trochu jiným směrem…

 

filmové novinky

  • DEADPOOL – už to tak vypadá, že komiksy vládnou filmovému světu. Protože i další novinka se týká superhrdiny a tentokrát ironického Deadpoola. Světem už proběhly trailery, upoutávky, teasery, plakáty… PR mají zmáknuté na jedničku, to se musí nechat. K tomu určitě přispěla i nedávná projekce pro fanoušky, která se konala v New Yorku a Los Angeles. Mělo se jednat o promítnutí pár scén z filmu. Jenže to by nebyl Deadpool, aby nešokoval. Nejenže měli fanoušci jako první možnost zhlédnout film CELÝ, ale mohli taky prohodit pár vět s hlavním představitelem Ryanem Reynoldsem. A výsledkem jsou pochvalné výkřiky na twitteru a facebooku. Je to prý fenomenální. My si však budeme muset počkat do 11.2.16, kdy má snímek premiéru. Těším se MOC!
 

filmové novinky

  • ASSASSIN´S CREED – Poslední klapka padla při natáčení filmu podle známé videohry, jehož premiéra je naplánovaná na prosinec 2016. Jedná se o jeden z nejočekávanějších letošních snímků a fanoušci videoher doufají, že to konečně bude stát za to (po nepříliš povedeném Princi z Persie, Laře Croft nebo Silent Hill). Hlavní role se zhostil Michael Fassbender společně s Marion Cotillard a Jeremy Ironsem. Režie se ujal Justin Kurzel, který má za sebou už pár kvalitních filmů (Macbeth, Snowtown) a první střípky, které se dostaly z natáčení ven dají tušit dobré podívané. Určitě je na co se těšit!

 

  • LÍDA BAAROVÁ fenomén, který rozproudil debaty na sociálních sítích a v médiích v Čechách. Až jsem si říkala, že bych snad na film opravdu šla, abych se přesvědčila na vlastní oči. ALE NE! Jakkoliv bych asi jako fanoušek filmu měla jít, tak právě z toho důvodu nepůjdu a peníze raději investuju do něčeho, co za to stojí. A jak teda můžu vědět, že je film špatný? Existuje k tomu pár, pro mě podstatných, indicií. 1. Duo Renč/Hubač stojí za opravdu nešťastným seriálem Sanitka 2, který patří na dno české kinematografie. 2. Renč už od doby Requiem pro panenku nenatočil NIC co by stálo za zmínku (Román pro ženy = odpad, a tak bych mohla pokračovat) 3. Otravné PR, které prudilo už pár měsíců a které vyvrcholilo PREMIÉROU, která nemá v ČR obdoby (na žádný jiný film by prezident nešel). 4. VŠICHNI do jednoho kritika se shodují, že je film opravdu docela dost špatný (kromě pár výjimek a webu EXTRA!). Navíc k nim patří i lidé, kteří mají podobný názor na filmy, jako mám já, proto jim v úsudku věřím. To je tak v kostce asi můj názor a víkend si tím opravdu kazit nenechám… stále je ještě v kině asi tak 20 lepších filmů, které uvidím mnohem raději a které si moje peníze zaslouží. Jak jste na tom s filmem vy?