Tento televizní týden je spíš slabší a více zábavy si asi užijete někde mimo přijímač :-). Já jsem se stala po pár týdnech naprosto závislá na Netflixu a nemůžu se ho nabažit. Mám před sebou několik let bezstarostného brouzdání světem seriálů! A že jich tam je. Je to prostě boží. Od nastavení a ovladatelnost až po programovou nabídku. Proto, jestli umíte dobře anglicky a české stanice vás tento týden neosloví, doporučuju si Netflix na měsíc zdarma vyzkoušet. Uvidíte, že vás už nepustí. Ale abych neodbíhala od českých stanic – tento týden si nenechám ujít zábavný horor Chata v horách, oldschoolový Pátý element a Polanského Hořký měsíc. Přeju všem hezkou televizní zábavu!

Týden 25.1.2016-31.1.2016


Pondělí 25.1.2016: Chata v horách (The Cabin in the Woods, 2012) – Nova Cinema, 21:45 

Americký horor, který je spíše parodií, ale velmi zábavnou. Pokud patříte mezi fanoušky žánru, tak oceníte náladu i nadhled, který snímek má.
Pět mladých přátel (Chris Hemsworth, Kristen Connolly, aj.) jede na dovolenou na odlehlou chatu v lesích, kde se jim toho dostane víc, než očekávali. Probudí tam totiž zlo, které dlouho vyčkávalo na vhodnou kořist.

 




Pondělí 25.1.2016: Pianista (The Pianist, 2002) – ČT2, 21:50


Mistrovské dílo Romana Polanského s Adrienem Brodym v hlavní roli, které v roce 2003 získalo tři Oscary.

Film Pianista je příběhem Wladyslawa Szpilmana, skvělého pianisty a uznávaného interpreta Chopinových skladeb. Píše se rok 1939 a Szpilmanovi je 28 let. Polsko je napadeno německými vojsky, která brzy přicházejí i do jeho hlavního města Varšavy. Szpilman a jeho rodina žili až dosud spokojeným životem, brzy jsou však donuceni podřídit se ponižujícím pravidlům. Kromě toho, že jim docházejí peníze a jídlo, musí nosit na rukou Davidovu hvězdu. Nátlak se postupně zvyšuje a rodina je na tom stále hůře. Největší ranou je však rozhodnutí, podle kterého mají být všichni Židé umístěni do uzavřeného areálu, obehnaného vysokými zdmi – na místo, které brzy vstoupí do dějin jako Varšavské ghetto.




Úterý 26.1.2016: Dům z karet (The House of Cards, 2013) – ČT2, 21:25

3. díl velmi úspěšného amerického seriálu ze zákulisí vysoké politiky. 



Úterý 26.1.2016: Alois Nebel (2011) – ČT2, 22:20

Animované drama postavené na komiksu Jaroslava Rudiše, které určitě stojí za zhlédnutí.
Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel (Miroslav Krobot). Nebel je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe (Tereza Voříšková), oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce. Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, výhybkář Wachek (Leoš Noha) společně se svým otcem (Alois Švehlík) kšeftují s důstojníky sovětské armády. Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne Němý (Karel Roden), který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby pomstil svoji matku.



Pátek 29.1.2016: Pátý element (The Fifth Element, 1997) – Nova, 21:55

Vizuálně dokonalé sci-fi Luca Bessona s Brucem Willisem a Milou Jovovich patří už k filmovým klasikám.
Děj se odehrává ve 23. století, kdy Zemi a celému vesmíru hrozí zkáza. Lidstvo se tomu snaží zabránit pomocí kamenů, reprezentujících čtyři elementy: vodu, vzduch, zemi a oheň. Pátým elementem, který je k záchraně potřeba, se stane dívka Leeloo… 




Pátek 29.1.2016: Rambo (First Blood, 1982) – Prima, 20:15

Klasika všech klasik se Stalonem.
Voják americké armády John Rambo (Sylvester Stallone) se po letech vrací z pekla vietnamské války zpět do své vlasti. Ale politická situace se mezitím změnila, mladý muž se setkává jen s nepochopením a jednoho dne je šerifem malého podhorského městečka (Brian Dennehy) zatčen a odveden na místní policejní stanici. Podaří se mu však utéct a v nedalekých horách svádí se svými pronásledovateli nelítostný boj o holý život.

 




Pátek 29.1.2016: Red (Red, 2010) – Markíza, 22:40

Vtipnou akční komedii RED natočil na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie Warrena Ellise a kreslíře Cully Hamnera režisér Robert Schwentke. Vypráví příběh vysloužilého agenta CIA Franka Mosese (Bruce Willis), který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA. 




Pátek 29.1.2016: Splašený vlak (Runaway Train, 1985) – ČT2, 21:50

Dobrodružný film s Jonem Voightem v hlavní roli, který je mnoha lidmi označován za jedno z mistrovských děl žánrové kinematografie. Snímek byl v roce 1986 nominován na několik Oscarů.
Na nekontrolovatelném vlaku bojují o přežití dva uprchlí trestanci a pracovnice železnic. Originální koncept režisér Andrej Končalovskij zasadil do mrazivé zimy a vytvořil tak strhující a dravě natočený blockbuster.



Sobota 30.1.2016: Železná srdce (Fury, 2014) – Prima, 20:15

Válečný film z roku 2014 s Bradem Pittem a Shiou LaBeoufem se těšil velké divácké přízni. Teď je možnost ho zhlédnout i z pohodlí domova.
Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě ocitnul shodou náhod.

 



Sobota 30.1.2016: Vybíjená (Dodgeball: A True Undergod Story, 2004) – Prima Cool, 20:00


Vtipná crazy komedie s dvojicí Vaughn/Stiller od tvůrce Millerových na tripu po náročném týdnu nezklame. 
Peter LaFleur (Vince Vaughn), je charismatický muž a zároveň majitel nevábné tělocvičny zvané Average Joe´s. Peterova zanedbaná tělocvična upoutá White Goodmana (Ben Stiller), vyznavače silových sportů a do sebe zahleděného majitele fitness centra Globo Gym. White chce převzít Average Joe´s a Peterovo neexistující účetnictví mu to velmi usnadní. A tak začne Peterův pokus Average Joe´s zachránit. Jak? Účastí na šampionátu ve vybíjené, kde se za vítězství vyplácí prémie 50 000 USD, což je přesně tolik, kolik Peter potřebuje. Dají se v šibeničním termínu zvládnout základy vybíjené?

 




Neděle 31.1.2016: Quills – Perem markýze de Sade (Quills, 2000) – Prima, 22:10

Snímek o kontroverzní postavě známého markýze byl natočený Philipem Kaufmanem a v době svého uvedení se dočkal kladného přijetí od kritiky (nominace na mnoho filmových cen, včetně Oscarů).
Aristokrat, starý zvrhlík, excentrik a svobodomyslný grafoman Markýz de Sade (Geoffrey Rush) je mnohokrát obviněn ze sadismu, únosů a pobuřujících sexuálních praktik. Unikne během hrůzovlády v období Francouzské revoluce jen o vlásek gilotině a je odstraněn do charentonského blázince. O ústav se stará osvícený abbé Coulmier (Joaquin Phoenix), který ponechá svému pacientovi možnost psát, protože ví, že jedině tak umožní markýzovi ventilovat jeho deviace. Pochopitelně, že člověk markýzova formátu, posedlý psaním, hledá způsob, jak publikovat. Spojku mezi vězením a svobodou objeví v mladičké, krásné a chytré pradleně Madeleine (Kate Winslet). 

 




Neděle 31.1.2016: Hořký měsíc (Bitter Moon, 1992) – ČT2, 22:15

Roman Polanski natočil v roce 1992 zajímavé milostné drama podle knihy Pascala Brucknera Hořký měsíc. Ve středu jeho pozornosti se ocitají cizinci, vykořenění ze svého prostředí a prožívající nečekaně intenzivní a destruktivní citovou lekci. Mladý britský manželský pár, Nigel a Fiona Dobsonovi (Hugh Grant, Kristin Scott Thomas), se na cestě lodí seznámí s krásnou francouzskou tanečnicí Mimi a jejím starším invalidním manželem Oscarem. Ten vycítí mladíkův zájem o jeho manželku a po několik večerů mu vypráví šokující příběh jejich trýznivého vztahu. Setkání s podivnou dvojicí odhaluje dlouholetou manželskou krizi mladého páru, žijícího ve zdánlivém klidu jen proto, že nikdy neprošel milostným “rájem ani peklem”.