Květen se zatím rovná velmi nevyzpytatelnému počasí a možná právě proto, se člověk nechá lehce zlákat teplem domova a obrazovkou přijímače. Vybrala jsem pár filmů, které vás snad potěší a zkrátí čekání na slunečné dny. Můj oblíbený Scott Pilgrim bude bojovat proti zbytku světa ve čtvrtek, den předtím si můžete něco uvařit s Julií a o víkendu budete mít na výběr hned mezi několika hity. Přeju fajn televizní zábavu!

Týden 16.5.2016 – 22.5.2016

Pondělí 16.5.2016: Francouzská spojka 2 (The French Connection II, 1975) – Prima Cool, 22:55

Pokračování snímku Francouzská spojka není o nic horší než jeho předchůdce a nemělo by ujít vaší pozornosti!

Děj: Policie v Marseille dostane tip na narkotika ukrytá v zásilce ryb a prohlíží celý náklad. Do toho přijíždí z New Yorku policista Doyle, aby zde chytil drogového obchodníka Charniera, který mu v Americe uprchl. Spolupracovat má s komisařem Henrym Bárthélémyim, jenže od počátku si zrovna nepadnou do oka. Brzy je zabit i Doylův člověk a ukáže se, že Doyle tu má být vlastně jakousi návnadou na Charniera…(oficiální text distributora)

Pondělí 16.5.2016: Zabít tiše (Killing Them Softly, 2012) – Prima MAX, 22:30

Pokud jste fanoušky Brada Pitta, máte o důvod víc se na krimi thriller režiséra Andrew Dominika (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem) podívat.

Snímek vychází z románu George V. Higginse a odehrává se v New Orleans. Hlavní postavou je profesionální vymahač Jackie Cogan (Brad Pitt), jehož úkolem je vyšetřit krádež. Ta se stala během pokerové hry probíhající pod záštitou mafie a se značnými vklady. (oficiální text distributora)

Středa 18.5.2016: Julie a Julia (Julie & Julia, 2009) – Prima MAX, 20:15

Pro všechny foodies je tenhle film nutností!

Co se stane, když se třicetiletá sekretářka z Queensu Julie Powell jednoho dne rozhodne, že během jednoho roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky “Mastering The Art Of French Cooking”, kterou v roce 1961 napsala Julia Child? Nakoupí spoustu másla, na internetu rozjede blog s názvem Julie/Julia projekt a dá se do práce. (oficiální text distributora)

https://www.youtube.com/watch?v=pkDdtHlK2c8

Čtvrtek 19.5.2016: Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World, 2010) – Prima MAX, 22:25

Vizuálně velmi kreativní snímek, který posouvá hranice žánru a díky své originalitě patří mezi mých pár top filmů. Natočil ho anglický režisér Edgar Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení) na motivy komiksových příběhů Bryana Lee O´Malleyho. Pokud máte otevřenou mysl a hodně fantazie, nenechte si tenhle skvost ujít! A soundtrack stojí také za poslech.

Děj: Scottu Pilgrimovi (Michael Cera) je dvaadvacet, žije se svým homosexuálním spolubydlícím (Kieran Culkin), hraje v garážové kapele Sex Bob-omb a stylem pásové výroby balí jednu holku za druhou. Scott nikdy neměl problém ulovit jakoukoliv kost. Spíš mu dělalo potíže ji následně zahodit. Teď ale nastal čas, aby i on poznal, jak láska bolí. Jmenuje se Ramona (Mary Elizabeth Winstead), má nejmodřejší vlasy na světě a Scott se do ní na první pohled, nenapravitelně a bezhlavě zamiloval. Jejich společné zářivé budoucnosti nic nebrání, tedy aspoň Scott si to myslí. Jenomže zatímco jemu se stačí zbavit aktuální přítelkyně, dětinské fanynky jeho kapely, Ramona s sebou vleče děsivé prokletí. Ve zkratce – každý, kdo s ní chce chodit, musí nejdřív porazit sedm jejích bývalých partnerů. (oficiální text distributora)

Pátek 20.5.2016: Zamilovaný Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998) – Prima Love, 20:15

Po trochu šíleném Scottovi je v pátek na programu klasika Zamilovaný Shakespeare. Držitel 7 Oscarů z roku 1999.

Děj: Londýnský dramatik Will Shakespeare (Joseph Fiennes) má napsat novou hru a nutně potřebuje inspiraci. Tu nachází ve chvíli, když se nečekaně setká s půvabnou Lady Violou (Gwyneth Paltrow), která tolik miluje divadlo, že se vydává za muže, aby si mohla zahrát. Z lásky na první pohled se rozhoří osudový vztah, do něhož se zaplete i sama královna Alžběta I., a vznikne hra Romeo a Julie, která má obrovský úspěch. Milenci se však musí rozejít, neboť Viola je proti své vůli provdána a Will už je ženatý. (oficiální text distributora)

Sobota 21.5.2016: Po čem ženy touží (What Women Want, 2000) – Prima, 20:15

Vtipná komedie od režisérky Nancy Meyers (Stážista, Prázdniny), která se po letech stala už téměř klasikou.

Děj: Nick Marshall (Mel Gibson) je chamtivý šovinistický hlupák, zaměstnaný ve velmi dobře prosperující reklamní agentuře v Chicagu, kterou vede Dan Vanamaker (Alan Alda). Ženy jsou pro něj převážně jako tmel v jeho rukou, což podporuje jeho přesvědčení, že je schopen se vmanévrovat do ženské atmosféry. Je přesvědčen, že jedině on má nárok na uvolněné místo kreativního ředitele v agentuře. Ale “jeho” místo, k Nickově velkému překvapení a zklamání, dostává Darcy Maguire (Helen Hunt), ambiciózní kariéristická žena, která, zdá se, je předurčena být v neustálém konfliktu s egoistickým Nickem. Po nehodě v koupelně (Nick zasažen elektrickým proudem spadne do vany), ráno objeví, že má schopnost poslouchat, co si ženy myslí. A to se velmi hodí v přítomnosti kolegyně Darcy. (oficiální text distributora)

https://www.youtube.com/watch?v=sTqOT0l4NpY

Sobota 21.5.2016: Marley a já (Marley & Me, 2008) – JOJ, 20:35

Příjemný rodinný film, v jehož středobodě je pes Marley. Snímek však vypráví nejenom o Marleym, ale i vtipně komentuje radosti a starosti jedné americké rodiny. Akorát ten konec jsem nikdy neviděla a neuvidím :-).

Děj: Novomanželé John a Jenny Groganovi (Owen Wilson a Jennifer Aniston) se rozhodnou, že opustí drsné zimy Michiganu a začnou nový život na slunné Floridě. A aby těch změn nebylo málo, pořídí si roztomilého, šestikilového labradora Marleyho, který se během pár týdnů změní v padesátikilový parní stroj, plný nezkrotitelné energie. Takto začíná film režiséra Davida Frankela (Ďábel nosí Pradu), který popisuje 13 let života se psem, života, který někdy – a to dost často – připomíná soužití s nevypočitatelným uragánem. A tak John a Jenny Groganovi sledují, jak Marley slintá po nově natřených zdech, cupuje všechno na kousky, žere polštáře a kytky, pije vodu ze záchodu a honí pošťáka. Marley na oplátku zase sleduje život svých páníčků, jejich úspěchy i prohry, změnu práce a pomáhá jim svým živelným způsobem překonávat všechny nástrahy spojené s rozrůstající se rodinou. (oficiální text distributora)

https://www.youtube.com/watch?v=aAEY3nnTp9E

Sobota 21.5.2016: Láska všemi deseti (Populaire, 2012) – ČT1, 23:10

Fajn retro romantika, která v sobotní večer určitě pobaví a potěší.

Děj: Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

Neděle 22.5.2016: Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada, 2006) – Prima, 20:15

Snímek, který viděl asi skoro každý. Mě ale nepřestává ani poněkolikáté bavit, především díky chemii mezi Meryl Streep a Anne Hathaway.

Děj: V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o svůj vzhled. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep), která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, kterým musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání – učinit z Runway módní bibli New Yorku, a tedy zároveň celého světa – nepřipustí, aby jí cokoliv stálo v cestě… včetně dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to práce, ve které nemůže vydržet nikdo, kdo má alespoň špetku sebeúcty – ale zároveň místo, pro něž by milióny mladých Newyorčanek dokázaly zabít. (oficiální text distributora)