Kino v červnu bude zajímavé! A to nejen s ohledem na filmové premiéry, ale i díky svému prostředí. Co nevidět se totiž můžeme těšit na znovu otevřená letní kina! V souvislosti s nimi připravuju příspěvek, ve kterém shrnu ty nejlepší letňáky v Praze. Dnes si zatím můžete přečíst přehled těch nejzajímavějších červnových kino premiér v ČR. Více v příspěvku níž.

V kinech od 2.6.2016
SPRÁVNÍ CHLAPI (The Nice Guys, 2016)

Režie: Shane Black

Scénář: Shane Black, Anthony Bagarozzi

Akční komedie odehrávající se v 70. letech v L. A. měla premiéru na letošním festivalu v Cannes a získala na své konto mnoho příznivých kritik. Režisér hitu Kiss Kiss Bang Bang Shane Black obsadil do hlavních rolí Ryana Goslinga a Russella Crowea. Herecká chemie mezi nimi je prý neskutečná.

Děj: Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

VZKAZ V LÁHVI (Flaskepost fra P, 2016)

Režie: Hans Petter Moland

Předloha: Jussi Adler-Olsen (kniha)

Jakkoliv může název filmu mást, nejedná se o romantické drama s Kevinem Costnerem z roku 1999. Příznivci severských detektivek se můžou těšit na adaptaci krimi knihy Jussiho Adler-Olsena Vzkaz v láhvi. Podle traileru se zdá, že půjde o děsivou podívanou.

Děj: Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. (Aerofilms)

V kinech od 9.6.2016
V ZAJETÍ DÉMONŮ 2 (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, 2016)

Režie: James Wan

Scénář: Carey Hayes, Chad Hayes, James Wan, David Johnson

Před třemi lety nás režisér James Wan vyděsil hororem V zajetí démonů, nyní máme možnost si všechno zopakovat při jeho pokračování. V hlavních rolích opět uvidíme Veru Farmigu a Patricka Wilsona. Původní film byl povedený, tak snad se udrží laťka vysoko i tentokrát.

Děj: Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

OSLNĚNI SLUNCEM (A Bigger Splash, 2015)

Režie: Luca Guadagnino

Scénář: David Kajganich

Italsko-francouzský thriller, volně inspirovaný snímkem Bazén (1969, 2003), natočil italský režisér Luca Guadagnino a do hlavních rolí obsadil hollywoodské hvězdy Tildu Swinton, Dakotu Johnson a Ralpha Fiennese. Trochu artovka, ne pro každého, ale já se na to těším!

Děj: Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti… (Bioscop)

V kinech od 16.6.2016
HLEDÁ SE DORY (Finding Dory, 2016)

Režie: Andrew Stanton

Scénář: Andrew Stanton

Pokračovaní super úspěšného animáku Hledá se Nemo. Režisérské role se opět ujal Andrew Stanton a snad se i tentokrát dočkáme podobného úspěchu jako v roce 2003 (to letí!). Tento měsíc není lepšího dětského filmu, než tomu o zapomnětlivé Dory.

Děj: V animovaném filmu od studií Disney/Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. (Falcon)

V kinech od 23.6.2016
DEN NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK (Independence Day – Resurgence, 2016)

Režie: Roland Emmerich

Scénář: Roland Emmerich, Dean Devlin, James Vanderbilt, James A. Woods, Nicolas Wright

Váhala jsem, zda tento katastrofický film do přehledu vůbec zařadit. Možná to bude propadák, nicméně těch opravdu zajímavých snímků tento měsíc není tolik, proto mu dám šanci. Režisér Ronald Emmerich se vrací po 20 letech na místo činu a boj proti vesmírné invazi začne nanovo.

Děj: Věděli jsme, že se jednou vrátí. Využili jsme proto k obraně všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme ukořistěné mimozemské technologie, plány a způsob myšlení vetřelců. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití i z cesty k našemu vítězství. Ale bude to stačit? Jsme připraveni na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží k naší Zemi? Nebo nás před zánikem zachrání hlavně naše vynalézavost a důvtip? Jak je vůbec možné čelit vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán? (CinemArt CZ)

V kinech od 30.6.2016
NEŽ JSEM TĚ POZNALA (Me Before You, 2016)

Režie: Thea Sharrock

Předloha: Jojo Moyes (kniha)

A na závěr romantická tečka. Pokud znáte knižní bestseller Než jsem tě poznala od Jojo Moyes, určitě už netrpělivě vyhlížíte jeho filmové zpracování. A jestli máte rádi představitelku Hry o trůny, Emilii Clarke, tak nejspíš taky. V USA premiéra před pár dny proběhla a zatím jsou kritiky smíšené. Trailer mě sice také příliš neokouzlil, ale jako fanoušek knihy se půjdu přesvědčit na vlastní oči.

 Děj: Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní … (Forum Film CZ)

Další filmy, které by vás mohly zajímat: PODFUKÁŘI 2 (premiéra 16.6.2016), HRA PENĚZ (premiéra 30.6.2016)