Ačkoliv tomu dnes počasí nenasvědčuje, letní kina začala tento měsíc otevírat své brány a zvát návštěvníky na první filmy. Já tuhle zábavu v létě vyhledávám moc ráda a rozhodla jsem se udělat takový malý průzkum ohledně novinek, které letos Pražany v této oblasti čekají. Letní sezóna je krátká, a proto nezůstávejte doma nebo v uzavřených kinosálech, venku je lépe! Pokud i vy víte o nějakých super letních kinech, které jsem v příspěvku nezmínila, dejte mi vědět!

letní kino

Kdy: skoro každý den (info na stránkách kina)

Jedno z mých oblíbených. Areál je plný zeleně a stromů a k filmu si tam můžete koupit i pití nebo občerstvení. Letos se první promítání uskuteční už tento čtvrtek (16.6.) filmem Slasti otce vlasti. Na stránkách kina (zde) si můžete prohlédnout program na červen, ostatní měsíce se budou doplňovat během léta. Vstupné je obvykle 50,-. Doporučuju si určitě vzít deku, protože židle jsou v areálu často rychle obsazené a celkem i nepohodlné. Dobrá volba, pro ty, kdo mají radši taková obyčejnější kina a nechtějí příliš utrácet.

Kdy: každou středu

Velmi zajímavý program letos nabízí kino umístěné v prostoru galerie MeetFactory na Praze 5. Tematický čtyřměsíční cyklus nazvaný be kind rewind nám nabídne starší, zahraniční filmové hity a to od začátku června do konce září, vždy ve středu. O výběru filmu můžou zčásti rozhodnout i diváci, hlasování probíhá na fb stránce (zde). Vstupné je 80,- a rezidenti Prahy 5 mají 50% slevu. Více se dozvíte na stránkách MeetFactory. Tip pro artově laděné diváky a milovníky starších filmových klasik.

Kdy: každou neděli a pondělí

Riegráče jsou oblíbeným místem nejen studentů a milovníků sportovních utkání, ale i filmových diváků. Program na letošní léto je už k dispozici (ZDE) a nabízí starší i novější filmy. Promítat se bude od července do začátku září a vstup je zdarma! Vhodná volba pro ty, kteří mají Riegráče rádi a chtějí si užít kino zadarmo.

letní kinaKdy: nepravidelně (info na stránkách kina)

I příjemné prostředí Střeleckého ostrova letos zve filmové fanoušky! Promítat se sice bude pomálu a nepravidelně, ale uvidíte například filmy Ztraceni v Mnichově, Whiplash nebo Osm hrozných. Více na jejich stránce ZDE. Cena je 120,- a na místě si můžete zakoupit nápoje i občerstvení.

Kdy: každé pondělí, středa, pátek (občas i sobota, více na stránkách kina)

Super atmosféra bývá i v zajímavém prostoru Nákladového nádraží Žižkov. Program je na stránkách kina k dispozici (ZDE) a nabídne české i zahraniční filmy té nejvyšší kvality (např. Fargo, Thelma a Louise, Obecná škola, apod.). Budete sedět na příjemných žlutých lehátkách a k pití si můžete dát něco z tamního baru. Vstupné 60-80,-.

letní kino

Kdy: každou středu

Multikulturní centrum v pražských Holešovicích hostí nejen nejrůznější koncerty, ale v létě i kino pod širým nebem. Je to sice nepříliš častá událost, ale občas se přeci jen poštěstí. Pokud tedy máte rádi Cross Club, nebo jste z Holešovic, můžete vyrazit. Deku určitě s sebou! Program je k dispozici ZDE nebo ZDE a například 29.6. se můžete těšit na povedené Lovce hlav. Vstup zdarma!

letní kinoKdy: nepravidelně (info na stránkách kina)

Tohle kino jsem objevila teprve letos a nevypadá vůbec špatně. Ať už samotným výběrem filmů, tak sympatickým “klubovým” prostředím. Promítá se nepravidelně a aktuální info zjistíte jak na FB stránce (ZDE), tak i na www stránkách (ZDE).  Vstupné 30,-.

Kdy: každý čtvrtek

Na doporučení známého do svého seznamu zařazuji i letní kino Kamínka. Program je již k dispozici na fb stránkách (ZDE). Výhodou je možnost jídla i pití během projekce a prý naprosto pohodová atmosféra. Ideální samozřejmě pro diváky ze Zbraslavi :-)! Promítá se i v případě mírného deště, pod velkými deštníky. Vstupné 80,-

Kdy: úterý a čtvrtek (červen)

Jediné letní kino ve Stromovce je umístěné v multikulturním středisku Tiskárna na vzduchu, kde se konají i koncerty a nejrůznější zajímavé akce. Podívejte se na jejich stránku ZDE a určitě se tam někdy během letních měsíců vydejte. Program je už vyvěšený a nabízí velmi zajímavé filmy. Existuje i fb stránka s aktuálním infem (ZDE). Vstupné je 50,-.

Kdy: každé úterý a středaLetní kino

Naprostou lahůdkou pak určitě bude kino na střeše Veletržního paláce! Program ZDE a první film poběží už příští úterý (21/6)! Vstupenky jsou k rezervaci na stránkách kina v den promítání. Projekce budou probíhat každé úterý a středu až do 7. září. Fb stránka je k dizpozici ZDE.

Kdy: každé pondělí->čtvrtek

Přibylo nám další letní kino – KinoBus. Provozovatelem je Dopravní podnik a promítá se z vyřazených autobusů na nafukovací plátno umístěné venku. V loňském roce jsem bohužel akci nenavštívila, ale letos mě zaujal program i místa v Praze, která autobus navštíví. Více se dozvíte na FB stránce ZDE. Vstup ZDARMA a první projekce je právě dnes (20.6.) na Proseku.

Kdy: každé úterý

Tradiční prostor ve Žlutých lázních tentokrát využije k promítání společnost 2GIS. Začíná se v úterý 28.6. kultovním snímkem Pulp Fiction! V průběhu července a srpna se můžete každé úterý těšit na zajímavý film. Vstupné je zdarma. Doporučuji přijít do areálu s předstihem a vzít si s sebou deku, protože s lehátky to tam občas nefunguje (příliš mnoho lidí a málo lehátek). Mám to ve Žlutých lázních ráda, protože tam je nejen skvělá atmosféra, ale i dobrý drinky a jídlo. FB stránka akce i s programem ZDE.

 Kdy: každou sobotu

Nově můžete navštívit i letní kino ve Vršovicích (roh ulic ŽITOMÍRSKÁ A BULHARSKÁ). Promítá se vždy od 20:00 a tuto sobotu (6/8/16) obstará úvod k filmu Vetřelci filmový kritik Kamil Fila. Cena je lidová – 0 Kč. Deky či židle s sebou! FB stránka akce ZDE.

Víte o nějakém super letním kině, na které jsem zapomněla? Neváhejte mi dát vědět!

letní kino