Léto se nám přehouplo do druhé poloviny a je čas na srpnové kinotipy. Když jsem se dnes podívala na všechny premiéry, které pro nás česká kina chystají, začala jsem se těšit! Bude toho totiž hodně! Začne to Sebevražedným oddílem (o jehož kvalitě sice trochu pochybuji) v prvním srpnovém týdnu, který doprovodí nestoudné Matky na tahu. Děti a milovníci zvířátek jistě uvítají animák Tajný život mazlíčků, sci-fi vyznavači zase nový Star Trek. Jaké by to ale bylo léto bez nějakého toho žraloka, proto se já osobně už nemůžu dočkat, až uvidím americký thriller Mělčiny. Na závěr měsíce stoprocentně pobaví sprosté Buchty a klobásy a Božská Florence s Meryl Streep. Podrobnosti najdete v příspěvku níž a určitě vyrazte do kina!

Premiéry od 4. 8. 2016
SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL (Suicide Squad, 2016)

Režie: David Ayer

Scénář: David Ayer, John Ostrander (předloha)

Na motivy DC komiksu od Johna Ostandera natočil režisér David Ayer (Patrola, Železná srdce) anti-superhrdinský film nabitý hereckými hvězdami (Will Smith, Jared Leto, Viola Davis, aj.). Příběh vypráví o tajné akci americké vládní organizace rekrutovat zajaté super padouchy a s jejich pomocí porazit někoho ještě nebezpečnějšího. Výměnou za jejich pomoc jim bude zmírněný trest a možnost zachránit svět (a nebo taky ne). Každý z nich má v hlavě chirurgicky implantované zařízení, které je umí, v případě neposlušnosti, na místě usmrtit. Anti-hero formát je v současnosti oblíbený (super úspěšný Deadpool) a není se čemu divit, lidé mají už nejspíš dost hrdinů skálopevně se držících morálního kodexu a nepohrdnou partičkou podivínů, která je jim lidsky možná blíž než bezchybný Superman a jemu podobní.

Podle traileru to vypadá na směsku akce, násilí, ale i humoru, tlačící až příliš na pilu, ale možná se pletu. Jared Leto mě zatím, z toho mála co jsem viděla, jako Joker nepřesvědčil.

MATKY NA TAHU (Bad Moms, 2016)

Režie: Jon Lucas, Scott Moore

Scénář: Jon Lucas, Scott Moore

Letní “oddechovka” o trojici žen, které se vzepřou klasické představě dokonalých a vždy připravených matek. V rolích těch “špatných” jsou Mila Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell, bojující proti bezchybné Christině Applegate. Chick flick na léto jak stvořený. V USA jsou kritiky docela příznivé.

Premiéry od 11. 8. 2016
TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ (The Secret Life of Pets, 2016)

Animovaný snímek, o kterém čeští diváci vědí už více jak půl roku, se konečně dostane do našich kin. Že naláká velké množství lidí, je jasné. Koho by nezajímalo, co naši zvířecí miláčci dělají, když nejsme doma. Abyste však předešli případnému zklamání, buďte připravení, že se jedná spíš o klasický animák a lá Toy Story (jeden z amerických kritiků to popsal jako Pet story, místo hraček zvířata) a že se nic objevného z tajného světa zvířat asi nedozvíte. I tak to bude určitě fajn zábava pro celou rodinu.

Režie: Chris Renaud, Yarrow Cheney

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul, Brian Lynch

MĚLČINY (The Shallows, 2016)

Klaustrofobní thriller s Blake Lively a žralokem v hlavních rolích. Nancy se vydá surfovat na odlehlou pláž, kde ji (jak jinak) obklíčí hladový žralok. Uvězněná na malém útesu uprostřed oceánu začne bojovat o svůj život. Režisér Jaume Collet-Serra je známý díky filmům Sirotek (Orphan) nebo drama Non-Stop s Liamem Neesonem.

Thriller přesně šitý na míru naší letní dovolenkové náladě. Moře, sluníčko, surf a sympatická Blake Lively. Tohle si v srpnu rozhodně nenechám ujít.

Režie: Jaume Collet-Serra

Scénář: Anthony Jaswinski

Premiéry od 18. 8. 2016
TÝPCI A ZBRANĚ (War Dogs, 2016)

Režie: Todd Phillips

Scénář: Todd Phillips, Stephen Chin, Jason Smilovic

Režisér Todd Phillips, tvůrce filmů jako je Starsky a Hutch a Pařba ve Vegas, natočil komedii založenou na skutečném příběhu dvou přátel (Jonah Hill, Miles Teller) ucházejících se o zakázky americké vlády. Dvojice začne vydělávat velké peníze a žít americký sen. Jak to tak ale už bývá, situace se jim brzy začne vymykat z rukou a problémy na sebe nenechají čekat.

Jonah Hill i Miles Teller patří k hercům, jejichž filmy mám celkem i ráda a a jsem zvědavá, jak jim to bude na plátně společně slušet. Trailer mě zatím přesvědčil o odlehčené zábavě, která by nemusela být úplně mimo “mísu”.

STAR TREK: DO NEZNÁMA (Star Trek Beyond, 2016)

Nový Star Trek si svou premiéru v USA už odbyl a ohlasy jsou příznivé. Režisérskou štafetu po J. J. Abramsovi převzal Justin Lin a podle fanoušků série neodvedl vůbec špatnou práci. Do hlavních rolí se opět vrátili Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, aj. Naposledy si ve filmu bohužel zahrál zesnulý Anton Yelchin.

Režie: Justin Lin

Scénář: Simon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci, Patrik McKay, John D. Payne

Premiéry od 25. 8. 2016
MŮJ KAMARÁD DRAK (Pete´s Dragon)

David Lowery se rozhodl natočit remake stejnojmenné Disneyovky z roku 1977 a zatím sbírá jedno kladné hodnocení za druhým. Hvězdně obsazený snímek (Robert Redford, Bryce Dallas Howard, Wes Bentley) vypráví příběh sirotka Petera a jeho nejlepšího přítele, draka Elliota. Novozélandské scenérie, dojemný příběh přátelství a umně vytvořená animace draka by vás mohli k návštěvě kina přesvědčit.

Režie: David Lowery

Scénář: David Lowery, Toby Halbrooks

BUCHTY A KLOBÁSY (Sausage Party, 2016)

Režie: Conrad Vernon, Greg Tiernan

Scénář: Evan Goldberg, Seth Rogen, Kyle Hunter, Ariel Shaffir

Hranice filmů se stírají a prolínají a proto netrvalo dlouho a vznikl i ostřejší celovečerní animák pro dospělé. Buchty a klobásy nesou jasný rukopis scénáristy Setha Rogena, proto čekejte politicky nekorektní, neinteligentní, ale chvílemi šíleně vtipnou zábavu o potravinách v supermarketu. Když jsem si přečetla o čem film bude, příliš to nevzbudilo mojí pozornost. Trailer však změnil můj názor a myslím, že se bude jednat o nejvtipnější film tohoto měsíce. Možná to dokonce změní váš postoj k nákupům v Bille, Albertu nebo Lidlu :-).

BOŽSKÁ FLORENCE (Florence Foster Jenkins, 2016)

Režie: Stephen Frears

Scénář: Nicholas Martin

Filmový klenot tohoto měsíce, který byste rozhodně neměli přehlédnout. Meryl Streep ztvárnila ve snímku Stephena Frearse (Philomena, Královna) ženu jménem Florence Foster Jenkins, která opravdu žila kolem roku 1945 v USA a pokoušela se o hudební kariéru. Bohužel jí nebyl dán do vínku opravdový talent a díky svému hroznému zpěvu byla známá široko daleko. Jejího ohleduplného manažera si zahrál Hugh Grant (ten ale zestárl!) a myslím, že se bude jednat o opravdu výjimečně zábavnou a silnou podívanou. Mrkněte na trailer, jestli vás ani ten nepřesvědčil, pak už nevím.