Ahoj! Po nějaké době jsem se opět rozhodla zveřejnit aktuální TV tipy na tento týden. Důvodem je celkem zajímavá programová nabídka. Vyzdvihla bych především nezávislý film Kouzlo přítomného okamžiku, historický snímek Lincoln nebo vtipnou komedii Nesvatbovi. Více tipů naleznete v dnešním příspěvku níž.

Pondělí, 18. 7. 2016

V první pracovní den týdne doporučuju zkouknout americké komediální drama Na mol (Smashed).  Menší nezávislý snímek režiséra Jamese Ponsoldta (Kouzlo přítomného okamžiku) vypráví o mladém manželském páru (Katie a Charlie), jehož harmonický život je narušen Katinou závislostí na alkoholu. Námět nepatří mezi nejoriginálnější, ale ústřední herecká dvojice, v podání Mary Elizabeth Winstead a Aarona Paula, dodává filmu TO něco navíc, kvůli čemu stojí za pozornost.

Na mol – NOVA CINEMA, 22:25

Úterý, 19. 7. 2016

Na úterý jsem vybrala další snímek režiséra Jamese Ponsoldta – Kouzlo přítomného okamžiku (The Spectacular Now). Držitel zvláštní ceny poroty na festivalu v Sundance v roce 2013 okouzlil ve své době nejednoho filmového nadšence. Nezávislý americký film vypráví o mladém středoškolákovi Sutterovi Keelym, žijícím ze dne na den bezstarostný život teenagera, bez jakýchkoliv plánů do budoucnosti. Jenže jakmile potká sečtělou Aimee Finick, některé věci se změní… Na scénáři se podíleli stejní lidé jako u snímku Days of Summer a herci v hlavních rolích Shailene Woodley a Miles Teller jsou skvělí.

 Kouzlo přítomného okamžiku – NOVA CINEMA, 22:05

Středa, 20. 7. 2016

Ve středu si můžete vybrat mezi historickým dramatem Lincoln od Stevena Spielberga a animovanou fantasy pohádkou RebelkaLincoln, jak už název napovídá, vypráví o bývalém americkém prezidentovi a popisuje období jeho posledních čtyř měsíců života. Rebelka nás zase zavede do světa dávných legend v tajemné Skotské vysočině. Neprohloupíte ani jedním filmem, záleží tedy spíš na vašich preferencích a náladě.

Lincoln – Prima MAX, 20:15

Rebelka – JOJ, 20:35

https://www.youtube.com/watch?v=B3yTqPebv1g

Pátek, 22. 7. 2016

Ve čtvrtek jsem v programu nic zajímavého neobjevila, přeskočme tedy hned na pátek, kde už je možností víc. Hlavní roli bude hrát český film, ať už si vyberete drama Rodina je základ státu, černou komedii Příběhy obyčejného šílenství nebo snímek Věry Chytilové Sedmikrásky. Pokud byste přeci jen chtěli něco ze zahraniční produkce, můžete přepnout na klasiku Vetřelci (Aliens).

Rodina je základ státu – ČT2, 20:00

Příběhy obyčejného šílenství – NOVA CINEMA, 20:00

Sedmikrásky – ČT ART, 23:05

Vetřelci – PRIMA, 22:20

Sobota, 23. 7. 2016

Pokud nebudete trávit sobotu ve víru města, můžete si zlepšit náladu povedenou americkou komedií Nesvatbovi (Wedding Crashers) nebo klasikou Velké nesnáze v Malé Číně (Big Trouble in Little China)V případě, že nemáte na komedie náladu, bych doporučila detektivní thriller Červený drak (Red Dragon) či americký snímek The Runaways, pojednávající o stejnojmenné dívčí rockové kapele, zformované v druhé polovině 70. let.

Nesvatbovi – NOVA CINEMA, 20:00

Velké nesnáze v Malé Číně – PRIMA COOL, 21:55

Červený drak – PRIMA, 22:55

The Runaways – ČT ART, 22:00

Neděle, 24. 7. 2016

Neděle, poslední den v týdnu, bude ve znamení romantiky. Svěží komedie A dost! (Enough Said) patří mezi ty méně známé, ale za to povedené. Hlavní role výborně ztvárnili James Gandolfini, Toni Collette a Catherine Keener. Děj vypráví o vztahu Alberta a Evy, kteří jsou oba rozvedení a jejich ratolesti se brzy vydají za studii. Jejich nové romanci by nemuselo nic bránit, ale o slovo se hlásí jejich komplikované povahy a i problémy s Evinou novou klientkou, z níž se vyklube Albertova bývalá žena. Druhým nedělním tipem je romance Pod Toskánským sluncem (Under the Tuscan Sun) s Diane Lane v hlavní roli, vyprávějící příběh čerstvě rozvedené spisovatelky ze San Francisca začínající nový život ve slunné Itálii. Tento film doporučuju jako účinný lék proti depresi :-).

A dost! – JOJ PLUS, 22:35

Pod Toskánským sluncem – JOJ, 20:35