Zajímá vás, jaké jsou nejočekávanější filmy letošního podzimu? Zjistila jsem a všechno sepsala v dnešním příspěvku!

Od menších snímků až po dlouho očekávané blockbustery, na podzim najdete v kinech naprosto všechno. Je pomalu čas, říct sbohem letním filmům a kinům a začít se těšit na podzim…

  • MORGAN

Premiéra slibného amerického sci-fi snímku zatím nebyla v ČR potvrzená, ale v USA bude film k vidění už za pár dní. Režisér Luke Scott obsadil do hlavní role Kate Maru (Dům z karet) a Paula Giamattiho. Hlavní hrdinka, risk-management konzultantka, se musí rozhodnout, zda, u nich vytvořenou, umělou inteligenci zlikvidovat, či nikoliv. AI se však rychle vymkne kontrole a na rozhodování už nezbyde čas.

  • NEON DEMON

Přízrak letošního festivalu v Cannes. Hororový, kanibalistický thriller Neon Demon si v září rozhodně nenechám ujít (premiéra v ČR – 29/9). Natočil ho režisér Nicolas Winding Refn (Drive) a prý se jedná o stylisticky vybroušenou lahůdku. Nic pro slabé povahy. Soundtrack je boží!

  • SULLY: ZÁZRAK NA ŘECE HUDSON

Nový film Clinta Eastwooda (86 let) nám přinese rekonstrukci “zázraku na řece Hudson”, tedy neuvěřitelného přistání kapitána “Sullyho” Sullenbergera (Tom Hanks) s porouchaným letadlem na newyorské řece. Premiéra v ČR je plánovaná na 8. 9. 2016.

  • OBR DOBR (THE BFG)

Fantasy pohádka režiséra Stevena Spielberga měla premiéru na letošním festivalu v Cannes a setkala se s velmi kladnou odezvou. Do hlavní role byl obsazený Mark Rylance, který získal v loňském roce Oscara díky Spielbergově Mostu špiónů. Premiéra v ČR – 1. 9. 2016.

  • BLAIR WITCH

Pokračování, dnes již kultovního, hororu Záhada Blair Witch mělo doposud super promo. Utajovaný filmový projekt, který měl dlouhou dobu pracovní název The Woods a s Blair Witch neměl mít nic společného, byl odtajněn až na letošním festivalu Comic Con v San Diegu. Překvapení diváků, čekajících na projekci neznámého hororu The Woods, bylo velké a o filmu se ihned začalo mluvit. Jestli se bude jednat o kvalitní sequel zatím není jisté, ale marketing má rozhodně na jedničku. Premiéra v ČR zatím neuvedená.

  • DÍTĚ BRIDGET JONESOVÉ (BRIDGET JONES´S BABY)

Pokračování úspěšné komedie s Bridget Jones míří do kin. V hlavních rolích opět Renée Zellweger a Colin Firth. Bridget tentokrát nemá problémy s váhou, ale hlavně s těhotenstvím. Premiéra v ČR – 15. 9. 2016.

  • SEDM STATEČNÝCH (THE MAGNIFICENT SEVEN)

Remake kultovního amerického filmu z roku 1960 (který se zase nechal inspirovat japonským snímkem Sedm samurajů) natočil režisér Antoine Fuqua a do hlavních rolí obsadil hvězdy současného Hollywoodu – Denzela Washingtona, Chrise Pratta, Ethana Hawkea, Matta Bomera, aj. Trailer vypadá docela dobře, přesvědčte se níž. Světovou premiéru bude mít snímek letos v Benátkách, v ČR již 22. 9. 2016.

  • DEEPWATER HORIZON: MOŘE V PLAMENECH

Nešťastnou událost, která se stala v dubnu 2010 na vrtné plošině Deepwater Horizon a způsobila největší únik ropy v historii USA, bude zpracovávat nový film Petera Berga (Na život a na smrt, Hancock) s Markem Wahlbergem v hlavní roli. Česká premiéra je naplánovaná na 29. 9. 2016.

 

  • SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI (MISS PEREGRINE´S HOME FOR PECULIAR CHILDREN)

Úspěšná kniha Ransoma Riggse se dočkala filmového zpracování od Tima Burtona. Podle traileru to zatím vypadá na typický “Burtonovský” fantasy film. V hlavních rolích –  Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield, aj. Premiéra v ČR – 29. 9. 2016.

 

  • DÍVKA VE VLAKU (THE GIRL ON THE TRAIN)

Další úspěšná kniha a neméně slibná adaptace od režiséra Tatea Taylora (Černobílý svět, Get On Up). V ústřední roli alkoholičky Rachel uvidíme Emily Blunt. Jsem zvědavá, jestli snímek překoná předloňský úspěch podobně laděné Zmizelé (Gone Girl). Premiéra v ČR – 6. 10. 2016.

 

  • ZÚČTOVÁNÍ (THE ACCOUNTANT)

Ben Affleck si dal na chvíli pauzu od režírování a představí se v zajímavém thrilleru režiséra Gavina O´Connora (Warrior, The Americans) – Zúčtování. Matematický génius Christian (Ben Affleck) pracuje jako nezávislý účetní pro několik nebezpečných zločineckých organizací. Jeden z jeho klientů se však ukáže horší, než se zdálo. V dalších rolích se představí Anna Kendrick a J. K. Simmons. Premiéra v ČR – 27. 10. 2016.

 

  • NOČNÍ ZVÍŘATA (NOCTURNAL ANIMALS)

Módní návrhář Tom Ford překvapil v roce 2009 psychologickým dramatem Single Man a nyní se o to pokusí znovu. Rozhodl se totiž natočit adaptaci knihy Austina Wrighta – Noční zvířata. V hlavní rolích napínavého thrilleru uvidíme Jakea Gyllenhaala a Amy Adams. Susan (Amy Adams) před více než 20 lety opustila svého manžela, minulost se však připomene s doručením rukopisu knihy Nocturnal Animals. Kniha popisuje příběh Tonyho (Jake Gyllenhaal), jehož manželka a dcera byly násilně zavražděny neznámými útočníky. Trailer zatím není k dispozici. Premiéra v ČR – 24. 11. 2016.

  • VOLÁNÍ NETVORA: PŘÍBĚH ŽIVOTA (A MONSTER CALLS)

Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver – všichni tito herci si zahrají ve fantasy filmu Volání Netvora. Snímek vypráví příběh třináctiletého Conora (Lewis MacDougall), kterému se do snů vkrádají noční můry a navštěvuje ho netvor – velký chodící a mluvící starý strom. Postupně vypráví Conorovi tři starobylé příběhy a učí jej, že věci občas nejsou takové, jakými se zdají být. Premiéra v ČR – 20. 10. 2016.

 

  • DOCTOR STRANGE

Fiktivní postava komiksových příběhů, vydávaných nakladatelstvím Marvel Comics, se dočkala svého samostatného filmu. Režisér Scott Derrickson (Sinister, Chraň nás od zlého) obsadil do hlavní role Benedicta Cumberbatche, sekundovat mu budou Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Tilda Swinton, aj. Bývalý doktor Stephen Strange se po těžké autonehodě již nemůže vrátit ke své bývalé profesi lékaře, rozhodne se tedy obrátit k magii a stát se kouzelnickým učněm u mocného mága, žijícího v Himálajích. Tohle vypadá hodně dobře! Premiéra v ČR – 3. 11. 2016.

 

  • FANTASTICKÁ ZVÍŘATA A KDE JE NAJÍT (FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM)

(Nejen) Pro fanoušky Harryho Pottera je určený film Fantastická zvířata a kde je najít. Dalo by se říct “spinoff” oblíbeného filmu o mladém kouzelníkovi, vypráví o autorovi učebnice, která byla důležitým čtivem Harryho Pottera. Jejím fiktivním autorem je pan Mlok Scamander, který po celý svůj život pátral po kouzelných zvířatech a zaznamenával je do, už zmiňované, knihy. J. K. Rowling se sama podílela na scénáři k filmu a hlavní roli Scamandera ztvárnil Eddie Redmayne. Premiéra v ČR – 17. 11. 2016.

 

  • ARRIVAL

Novinka režiséra Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), s Jeremym Rennerem a Amy Adams v hlavních rolích, bude mít svou premiéru na benátském festivalu a já už mám lístky! Sci-fi film čerpá svůj námět z krátké povídky Teda Chianga (lze dohledat na internetu, v ČR pod názvem Příběhy vašeho života) a má pojednávat o lingvistce (Amy Adams), vybrané ke komunikaci s mimozemšťany, kteří mezitím obsadili Zemi a nikdo neví, zda přicházejí v míru či nikoliv. Premiéra v ČR – 10. 11. 2016.

 

  • HACKSAW RIDGE: ZROZENÍ HRDINY

Mel Gibson se po odmlce vrací na scénu ve velkém stylu, režií válečného filmu podle skutečné události. V hlavní roli vojenského medika a odpůrce války se představí Andrew Garfield (Social Network). Film vypráví příběh nečekaného hrdiny, který se v brutální bitvě během 2. světové války postaral o záchranu 75 mužů bez jediného výstřelu zbraně. Premiéra v ČR – 3. 11. 2016.

 

  • SANTA JE POŘÁD ÚCHYL (BAD SANTA 2)

Na Vánoce se dočkáme pokračování Santy, na kterého si určitě dobře pamatujeme. Billy Bob Thornton a Tony Cox si zopakují své role z roku 2003, režisér se bohužel změnil a původního Terryho Zwigoffa nahradil Mark Waters. Podle trailerů to opět vypadá na hodně nekorektní humor. Premiéra v ČR – 1. 12. 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=z4e9jVRv6qg

 

  • ASSASSIN´S CREED

Na tohle se hodně těším! Adaptace herního hitu, s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli, vypadá, alespoň podle traileru, velmi dobře. Režisér Justin Kurzel má za sebou už povedené zpracování Macbetha (taktéž s Fassbenderem v hlavní roli) a doufám, že bude i Assasin´s Creed trefou do černého. Premiéra v ČR – 29. 12. 2016.

 

  • ROGUE ONE: A STAR WARS STORY

Pokračování space opery, s názvem Rogue one, natočil režisér Gareth Edwards a vystřídal tak na režisérském křesle úspěšného J. J. Abramse (Síla se probouzí). Hlavní hrdinkou bude tentokrát žena, v podání Felicity Jones. Příběh se zaměří na skupinu rebelských špiónů, kteří mají za úkol ukradnout plány pro novou zbraň Impéria, Hvězdu smrti. Premiéra v ČR – 15. 12. 2016.

 

  • LA LA LAND

Snímek režiséra Damiena Chazelle, který před dvěma roky oslnil hudebním dramatem Whiplash, bude otevírat letošní benátský filmový festival (lístky mám!). Moderní muzikál s Ryanem Goslingem a Emmou Stone v hlavních rolích má vyprávět příběh nadějné herečky Mii a jazzového hudebníka Sebastiana, kteří bojují o své místo na slunci v současném Los Angeles. Trailer vypadá víc než slibně! Premiéra v ČR začátkem ledna 2017.