Kam v Praze do letního kina? Můj průvodce nabízí ty nejlepší z nejlepších. Postupem času se navíc bude průběžně doplňovat a aktualizovat!

Kdy: viz stránky BIO OKO, středa – neděle již nyní!

Jedno z prvních letos otevřených kin – BIO OKO má nyní kromě svého vlajkového prostoru v Holešovicích i letní kino! A to na Výstavišti. Ještě jsem tam nebyla, ale v nejbližší době určitě vyzkouším. Rezervace se provádějí na stránkách kina ZDE a více info zjistíte i na fb stránkách ZDE. Cena se pohybuje v relacích běžného lístku (cca 140kč).

letní kino

Kdy: skoro každý den (info na stránkách kina) od poloviny června 2017.

Jedno z mých oblíbených. Areál je plný zeleně a stromů a k filmu si tam můžete koupit i pití nebo občerstvení. Na stránkách kina (ZDE) si postupně budete moci prohlédnout program (zatím není ještě k dispozici). Vstupné je obvykle 50,-. Doporučuji si určitě vzít deku, protože židle jsou v areálu často rychle obsazené a celkem i nepohodlné. Dobrá volba, pro ty, kdo mají radši taková obyčejnější kina a nechtějí příliš utrácet.

Kdy: každou středu od 31. 5. 2017!

letní kina

Letní kino umístěné v prostoru galerie MeetFactory na Praze 5 je další zajímavou alternativou. Neuvidíte zde typické hollywoodské blockbustery, ale spíš opravdové klasiky – od Jarmusche přes Allena a Coeny, až po Wajdu, nebo Bergmana. Tip pro artově laděné diváky a milovníky starších filmových klasik.

Kdy: od 5.6.2017

Začátek června bude v Nákladovém nádraží Žižkov patřit snímkům z Německa, Rakouska a Švýcarska, které slavily úspěch mj. na minulých ročnících festivalu DAS FILMFEST. Vstup na všechna představení je volný, filmy jsou uváděny v originále s českými a/nebo anglickými titulky. Více ZDE. Program na další letní měsíce je k dispozici ZDE! 🙂

letní kino

Kdy: nepravidelně (viz FB profil)

Nově otevřený industriální prostor karlínských kasáren je místo, kam byste měli toto léto určitě zavítat. Neopakovatelná atmosféra a skvělý výběr filmů! Vstupné cca 70,-. Více k programu naleznete ZDE.

Kdy: každou středu již nyní!

Multikulturní centrum v pražských Holešovicích hostí nejen nejrůznější koncerty, ale v létě i kino pod širým nebem. Je to sice nepříliš častá událost, ale občas se přeci jen poštěstí. Pokud tedy máte rádi Cross Club, nebo jste z Holešovic, můžete vyrazit. Deku určitě s sebou! Program je k dispozici ZDE. Vstup zdarma!

letní kinoKdy: od 31.5.2017 (nepravidelně)

Sympatické “klubové” prostředí v pražských Dejvicích! Promítá se nepravidelně a aktuální info zjistíte jak na FB stránce (ZDE), tak i na www stránkách (ZDE).  Vstupné 30,-.

Kdy: každý čtvrtek

Na doporučení známého do svého seznamu zařazuji i letní kino Kamínka. Program je již k dispozici na fb stránkách (ZDE). Výhodou je možnost jídla i pití během projekce a prý naprosto pohodová atmosféra. Ideální samozřejmě pro diváky ze Zbraslavi :-)! Promítá se i v případě mírného deště, pod velkými deštníky. Vstupné 80,- až 100,-.

Kdy: každý čtvrtek, od 21h

Velmi kvalitní a neokoukané filmy (Atonioni, Fellini, Machatý aj) si připravila k promítání Pragovka. Určitě zkoukněte FB stránku (ZDE), kde je k dispozici aktuální program. Vstup zdarma!

Kdy: od 27.6.2017 (nepravidelně)

Loni nás mile překvapilo kino na střeše Veletržního paláce. Letos střechu zatím vystřídala zahrada AVU, ale kvalitní a neokoukaná filmová nabídka je k dispozici pořád. Veškeré info naleznete především na stránkách FB (zde). Promítá se přímo z pásu (16mm)! K sezení je potřeba vzít si deku, nebo cokoliv pohodlného. Vstupné: cca 50,-.

Kdy: od 30.5.2017 (nepravidelně)

Jediné letní kino ve Stromovce je umístěné v multikulturním středisku Tiskárna na vzduchu, kde se konají i koncerty a nejrůznější zajímavé akce. Podívejte se na jejich stránku ZDE a určitě se tam někdy během letních měsíců vydejte. Existuje i fb stránka s aktuálním infem (ZDE). Vstupné je 50,-.

Kdy: od 19. 6. 2017!

Provozovatelem KinoBusu je Dopravní podnik a promítá se z vyřazených autobusů na nafukovací plátno umístěné venku. Kino nabídne 200 míst k sezení, půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. Více se dozvíte na FB stránce ZDE. Vstup ZDARMA.

Kdy: nepravidelně od května 2017

Pod kyvadlem na Letné vás i letos čeká letní kino prosycené skvělou atmosférou. Je potřeba sledovat FB stránky ZDE, protože program zatím není kompletní.

Kdy: každé úterý (nutné sledovat program na www nebo FB)

Oblíbený areál Žlutých lázní se i letos promění každé úterý v letní kino. Vstup je zdarma a atmosféra je tady vždycky skvělá! Dobré je mít deku 🙂 FB profil ZDE.

Kdy: od 22. 6. 2017, každý čtvrtek

Centrum Černý most si pro milovníky kinematografie přichystalo po dobu prázdnin letní kino. UPC MAX kino na střeše postupně promítne deset vybraných českých snímků loňského roku. Projekce pod širým nebem začne vždy ve 21 hodin a bude pro návštěvníky zcela zdarma. Pro členy věrnostního programu Centra Černý Most bude navíc v přední části hlediště vyhrazena VIP zóna s pohodlným usazením o kapacitě až 100 míst a také drobné občerstvení. Program a další info naleznete ZDE.

Víte o nějakém super letním kině, na které jsem zapomněla? Neváhejte mi dát vědět!

letní kino