Léto je pro většinu z nás oddechový čas a stejně tak to vidí i producenti a distributoři filmů, proto v parných měsících pouští do oběhu většinou blockbustery a podobně laděné snímky. Na co se můžeme těšit v létě 2017? Možná Vás inspirují moje dnešní tipy! 🙂

Baby Driver

Premiéra v ČR: 27. 7. 2017

Režie: Edgar Wright

Letní stylovku natočil Edgar Wright, kterého máme rádi za Scotta Pilgrima, nebo Jednotku příliš rychlého nasazení. Skvělý soundtrack je bonusem navíc!

Děj: Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda.(Falcon)

Srdečně vás vítáme (À bras ouverts)

Premiéra v ČR: 27. 7. 2017

Režie: Philippe de Chauveron

Režisér této komedie natočil divácky úspěšný film Co jsme komu udělali?, který se stal před třemi lety u nás hitem. S podobným rodinným tématem přichází i tentokrát.

Děj: V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu.(CinemArt)

 Dunkerk (Dunkirk)

Premiéra v ČR: 20. 7. 2017

Režie: Christopher Nolan

Událost léta se odehraje pod taktovkou Christophera Nolana. Od perfekcionisty Nolana nemůžeme čekat nic jiného, než opět dokonalou podívanou, vycházející tentokrát z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940.

Valerian a město tisíce planet (Valérian et la Cité des mille planètes)

Premiéra v ČR: 13. 7. 2017

Režie: Luc Besson

Luc Besson sice v poslední době párkrát ujel, co se kvality jeho děl týká, nicméně si stále myslím, že bychom tento film natočený na motivy francouzské komiksové série Valerián a Laureline, neměli v létě přehlédnout. Navíc je ozdobený množstvím hvězd té nejvyšší kvality – Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, Rihanna, Cara Delevingne aj.

Děj: Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají rod ohrozit! (Bioscop)

Válka o planetu opic (War for the Planet of the Apes)

Premiéra v ČR: 13. 7. 2017

Režie: Matt Reeves

Válka o planetu opic již měla v USA premiéru a zatím má velmi dobré recenze! Spojení speciálních efektů a poctivého vyprávění má za výsledek jeden z nejočekávanějších letošních blockbusterů.

Děj: Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených.(CinemArt)

Spider-Man: Homecoming

Režie: Jon Watts

Premiéra v ČR: 6. 7. 2017

I fanoušci komiksů se dočkají nové přírůstku, dalšího příběhu Spider-Mana. Tentokrát si vzal režii na starosti Jon Watts, který má zatím na kontě horor Clown a thriller Cop Car.

Děj: Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu – což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil – ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité.(Falcon)

Logan Lucky

Premiéra v ČR: 31.8.2017

Režie: Steven Soderbergh

Na filmy od Stevena Soderbergha se těšíme vždy! Logan Lucky vypráví o dvou bratrech (Channing Tatum, Adam Driver), kteří se pokusí zvrátit rodinné prokletí – provedou komplikovanou loupež během legendárního závodu Coca-Cola 600 na Charlotte Motor Speedway v Concordu, USA.

Barry Seal: Nebeský gauner (American Made)

Premiéra v ČR: 24. 8. 2017

Režie: Doug Liman

Akční jízda od režiséra Douga Limana, tvůrce Na hraně zítřka, Pan a paní Smithovi, Agent bez minulosti aj., s Tomem Cruisem v hlavní roli pilota Barryho.

Děj: CIA. Bílý dům. Pablo Escobar. Tyhle všechny vodil za nos. Barry Seal je znuděný dopravní pilot, kterému potřebnou životní energii dodá spolupráce s CIA. Barry pro ni z letadla mapuje oblasti, do kterých se úřady jen tak snadno nedostanou. Je v tom zatraceně dobrý. Až tak, že s ním chtějí spolupracovat všichni.(CinemArt)

Po strništi bos

Premiéra v ČR: 17. 8. 2017

Režie: Jan Svěrák

Abych přispěla i českou troškou do mlýna – novinka dua Jan & Zdeněk Svěrákovi.

Dej: Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině. (Bioscop)

Atomic Blonde: Bez lítosti (Atomic Blonde)

Premiéra v ČR: 3. 8. 2017

Režie: David Leitch

Americký spy thriller s Charlize Theron v hlavní roli je založený na grafické novele The Coldest City od britského spisovatele Anthonyho Johnstona. Děj se odehrává v období po pádu Berlínské zdi v roce 1989 a sleduje osudy top-level špionky Lorraine Broughton (Theron), která je vyslaná do Berlína, aby odhalila důvody zabití jednoho z jejích kolegů. Po jejím boku se objeví James McAvoy, jako šéf jednotky v Berlíně. V USA jsou kritiky velmi příznivé.

Temná věž (The Dark Tower)

Premiéra v ČR: 24. 8. 2017

Režie: Nikolaj Arcel

Na tohle se už moc těšíme! Adaptaci série knih Stephena Kinga si vzal na svá bedra dánský režisér Nikolaj Arcel (Muži, kteří nenávidí ženy, Královská aféra aj.) a do hlavních rolí obsadil hollywoodské herce Idrise Elbu a Matthewa McConaugheyho. Film má obsahovat namixované prvky z několika knih osmisvazkové série.

Děj: Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O’Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.(Falcon)

To (It)

Premiéra v ČR: 7. 9. 2017

Režie: Andres Muschietti

Po zdlouhavých přípravách, výměně režisérů a hlavních představitelů, se projekt It konečně představí světu. Adaptace světoznámé knihy Stephena Kinga se nakonec zhostil režisér Andres Muschietti, který natočil v minulosti horor Mama (2013). Příběh zlověstného klauna Pennywise, až na několik televizních zpracování, ve “velkém” filmu zatím převyprávěný nebyl – podaří se tak nyní?

Děj: Příběh sleduje partu sedmi dětí, které jsou terorizovány neznámým zlem, beroucí na sebe podobu toho, čeho se nejvíce bojí. “To” se objevuje především ve zhmotnění klauna, aby přilákal svou preferovanou kořist malých dětí. A tak to chodí odpradávna, jenže v roce 1958, zrovna v době, kdy má klaun Pennywise žně, se spojí parta dětí a “To” porazí. Myslí si, že ho zabily, ale… v roce 1985 je jisté, že “To” žije a střádá strašlivou pomstu. Sedm členů tehdejší dětské party musí opět čelit hrůzám mládí, na které časem raději a neúmyslně zapomněli.

Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle)

Premiéra v ČR: 21. 9. 2017

Režie: Matthew Vaughn

Režisér Vaughn se vrací s pokračováním příběhu o tajných agentech – Kingsman. A s ním i hlavní představitelé – Colin Firth a Taron Egerton. Pokud bude film v podobné kvalitě, jako naposledy, tak se máme na co těšit! 🙂

Děj: V pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Agenty čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět.(CinemArt)