Prázdniny pomalu končí a předoscarová sezona začíná. A jaké jsou ty nejočekávanější filmy letošního podzimu? Top 10 bijáků na jednom místě.

  • PREDÁTOR: EVOLUCE (THE PREDATOR)

Režie: Shane Black

Premiéra v ČR: 13. 9. 2018

Sequel k předchozím třem “predátorům” si vzal na starosti režisér Shane Black (Správní chlapi, Kiss Kiss Bang Bang aj.) a vypadá to na pěknou porci toho nejlepšího popcornu.

  • PRVNÍ ČLOVĚK (FIRST MAN)

Režie: Damien Chazelle

Premiéra v ČR: 11. 10. 2018

Režisér oscarového La La Landu přichází do kin s rekonstrukcí legendárního (ne)přistání na měsíci a do role Neila Armstronga obsadil svého oblíbence Ryana Goslinga. Snímek má slavnostní premiéru za pár dní na festivalu v Benátkách.

  • BOHEMIAN RHAPSODY

Režie: Bryan Singer

Premiéra v ČR: 1. 11. 2018

Kariéra hudební ikony (roky 1971 až 1985) režírovaná Bryanem Singerem (Obvyklí podezřelí, Valkýra, X-MEN aj). Hvězda seriálu Mr. Robot Rami Malek je jako Freddie Mercury, alespoň podle traileru, dokonalý.

  • VENOM

Režie: Ruben Fleischer

Premiéra v ČR: 4. 10. 2018

Snímek natočený na motivy komiksů vydavatelství Marvel Comics nám představí stejnojmennou postavu ze světa Spider-Mana. V hlavních rolích zazáří Tom Hardy a Michelle Williams.

https://www.youtube.com/watch?v=-C1JZ0adMs8

  • SUSPIRIA

Režie: Luca Guadagnino

Premiéra v ČR: zatím neurčeno

Remake kultovního stejnojmenného hororu Daria Argenta z roku 1977 si troufnul opětovně zrežírovat Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Oslněni sluncem)… tak uvidíme, jak se se slavným předchůdcem vypořádal. V hlavní roli Dakota Johnson.

https://www.youtube.com/watch?v=ylmDXfTA8rg

  • ZLÝ ČASY V EL ROYALE (BAD TIMES AT THE EL ROYALE)

Režie: Drew Goddard

Premiéra v ČR: 11. 10. 2018

Parádní herecký ansámbl – Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Dakota Johnson a zajímavý námět. Černý kůň podzimní filmové nadílky.

  • DÍVKA V PAVOUČÍ SÍTI (THE GIRL IN THE SPIDER´S WEB)

Režie: Fede Alvarez

Premiéra v ČR: 8. 11. 2018

Claire Foy jako další představitelka hackerky Lisbeth Salander. Tentokrát se adaptace úspěšné knižní ságy (knihu napsal David Lagercrantz) režijně zmocnil Fede Alvarez a můžeme čekat rozhodně hororovou atmosféru.

  • CREED II

Režie: Steven Caple Jr.

Premiéra v ČR: 22. 11. 2018

Creed z roku 2015 vyvolal u diváků velké a neočekávané nadšení. Není divu, že se po třech letech vrací Adonis Creed a jeho mentor Rocky Balboa zpět na plátna kin, tentokrát v režii Stevena Caplea Jr. V dalších rolích se objeví i Dolph Lundgren jako Ivan Drago.

  • AQUAMAN 

Režie: James Wan

Premiéra v ČR: 13. 12. 2018

Možná nejambicióznější komiks letošního roku je ze stáje DC. Režisér James Wan ale několikrát dokázal, že režírovat napínavé filmy umí… Jak to zvládne s vysokorozpočtovým blockbusterem Aquaman, uvidíme.

  • ZRODILA SE HVĚZDA (A STAR IS BORN)

Režie: Bradley Cooper

Premiéra v ČR: 4. 10. 2018

V pořadí již třetí remake stejnojmenného filmu z roku 1937 s Janet Gaynor, po kterém následoval muzikál s Judy Garland (1954) a rockový muzikál s Barbrou Streisand (1976). Tentokrát se v hlavní roli představí Lady Gaga a zároveň se jedná o režijní debut doposud pouze herce Bradleyho Coopera. Snímek má premiéru na letošním benátském festivalu.

BONUS 
  • seriál MANIAC

Režie: Cary Fukunaga

Premiéra: 21. 9. 2018

Nemůžu vynechat ani jeden typ na quality TV. Nový seriál ze stáje Neftlix obklopuje už od prvních fotek z natáčení vysoká míra očekávání a aura atraktivity. Režisér Cary Fukunaga (True Detective) obsadil do hlavních rolí Emmu Stone a Jonaha Hilla jako objekty tajuplného farmaceutického výzkumu.