připravovaný film Sněhulák
Světový bestseller, kniha Dívka ve vlaku, má naplánovanou svou filmovou premiéru na říjen 2016. Režíruje ji Tate Taylor, který stojí například za snímky Černobílý svět nebo Get On Up – příběh Jamese Browna. V hlavních rolích uvidíte Emily Blunt, Jareda Leta nebo Rebeccu Ferguson. Poslední jmenovaná bude shodou okolností hrát i v dalším filmu, založeném na veleúspěšné knize Sněhulák od Jo Nesbø, režírovaném Thomasem Alfredsonem(Jeden musí z kola ven, Ať vejde ten pravý). Premiéra má být v roce 2017 a v další roli uvidíte například Michaela Fassbendera.

Dívka ve vlaku se stala jednou z neprodávanějších knih v letošním roce, napsala ji spisovatelka Paula Hawkins a četla jsem ji i já. Hlavní postavou je angličanka Rachel, která každý den dojíždí vlakem do práce. Navíc je i tak trochu alkoholička, které se před pár lety dočista zhroutil svět. Během jedné cesty vlakem však zahlédne něco, co jí přiměje se od alkoholu částečně odprostit a začít jednat. Nebudu prozrazovat víc, protože by to zkazilo radost ze čtení. Nechci říkat, že se jedná o buhví jaké veledílo – nejedná, ale jako zábavné čtení na víkend, nebo dovolenou je to ideální. Tím víc jsem zvědavá jak se režisér zhostí jejího převodu na velké plátno. Herečka Emily Blunt je skvělá volba a docela mi k postavě Rachel sedí, stejně tak Jared Leto v roli mužského protějšku. Hmm, docela se těším a věřím, že se film povede třeba i víc než kniha.

Sněhulák je naopak jedna z mých velmi oblíbených knih a i první, kterou jsem od Nesbøho četla. Jedná se o napínavou severskou detektivku, která vás chytne od první stránky a nepustí. Jediným negativem pociťuji fakt, že jsem vraha odhalila asi tak v půlce. Přesto mi to potěšení ze čtení nevzalo. Postava detektiva Harryho Holea je výborně napsaná a proto jsem byla hodně zvědavá komu role připadne. Filmaři mi ale udělali hroznou radost, protože do ní obsadili Michaela Fassbendera, kterému to podle mě jako Harrymu bude moc slušet(není to pouze můj subjektivní názor:-)) Režisér Alfredson je zkušený a jako producenta bude mít navíc za sebou Martina Scorseseho, což zní víc než dobře. Natáčet by se mělo začít v lednu 2016 v Oslu.

Než budou mít oba filmy premiéru, tak vřele doporučuji k četbě knihy, určitě nebudete litovat!