připravovaný film Já, poutníkDnes jsem se dozvěděla, že se plánuje zfilmování světového bestselleru, knihy Já, Poutník, od spisovatele jménem Terry Hayes a měla jsem docela radost. Jedná se o thriller ze světa tajné inteligence, podle mého mínění výborná záležitost a určitě doporučuji přečíst. Příběh pojednává o bývalém tajném agentovi, který je povolán zpět do služby, aby dopadl možná nejnebezpečnějšího zločince na světě. Autor knihy je ve filmovém světě jako doma, jelikož se podílel jako scénárista například na filmu Mad Max 2(1981).


Práva k filmu koupila společnost MGM a režisérem a producentem v jednom se stal Matthew Vaughn, který natočil například filmy Kingsman: Tajná služba, Kick Ass nebo X-Men: První Třída. S volbou režiséra jsem celkem spokojená, protože se jedná o chlapíka, který má za sebou už kus dobré práce. Očekávala bych však pojetí filmu spíš hutné a temné, což nevím, jestli může Vaughn nabídnout. Přeci jenom filmy, které natočil byly spíše odlehčenou zábavou. Uvidíme, jak se se scénářem popere.
Šeptá se, že by hlavní roli Pilgrima mohl hrát Michael Fassbender (Stud, X-Men), což mě naprosto nadchlo. Myslím, že by charakteru postavy odpovídal na sto procent a pro mě by to byla jasná volba. Nechme se překvapit.
Natáčení by mělo začít příští rok a jakmile budou venku nějaké další novinky, určitě je zde doplním.

Info ke knize ZDE