Přináším vám pár tipů na starší i novější seriály, které stojí za vidění a nejsou úplně známé. Nechala jsem se volně inspirovat webem Rotten Tomatoes, který je jedním z mých nejoblíbenějších.
  • The Affair – Season 1

Americký The Affair je psychologické drama, které pojednává o složitém milostném vztahu mezi servírkou Alison a učitelem Noahem v městečku Montauk na Long Islandu. Nutno podotknout, že oba dva jsou ve svazku manželském (samozřejmě s někým jiným). Na seriálu je moc zajímavé, že je vyprávěn odděleně z pohledu Alison a Noaha a tím dává možnost alternativních rovin příběhu. Současně teď v TV běží druhá sezóna a vypadá to velmi dobře. Romantický seriál z červené knihovny rozhodně nečekejte.


  • Entourage – Season (jakýkoliv)
Komediální seriál z produkce HBO do češtiny přeložený jako Vincentův svět u nás není příliš známý (až na nepříliš povedený stejnojmenný film), ale patří k mým nejoblíbenějším. Sleduje osudy Vincenta, filmové hvězdy, na svojí cestě za slávou v Hollywoodu. Hrdina je doprovázen svými kamarády, kteří doplňují počet hlavních postav. Seriál mi byl doporučen, když jsem pracovala v USA (je tam hodně populární) a okamžitě jsem se do něj zamilovala. Jedná se o vtipnou sondu jak do filmového, tak i mužského světa. Skoro bych to přirovnala k pánské verzi Sexu ve městě. Pokud chcete seriál, který vás pobaví a můžete u něj vypnout, tak určitě Entourage(překlad názvu Vincentův svět opravdu nemám ráda). TV show má celkem 8 sezón(poslední díl v roce 2011) a je mimo jiné známá i množstvím celebrit, které se v ní objevily(od Jamese Camerona po Scarlet Johansson).
 
 
  • Fargo – Season 1
Sama jsem tento seriál (drama) ještě neviděla, ale v nejbližší době se chystám. Vypráví příběh tuláka jménem Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), který svojí přítomností ovlivní životy obyvatel malého městečka. Jsem docela fanouškem původního filmu a podle ohlasů to vypadá, že i seriál je trefa do černého. Herecké obsazení je také víc než dobré, takže bych se určitě nebála do toho jít.


  • The Knick – Season 1
Charismatický Clive Owen hraje chirurga v New Yorku v r.1900. Drama seriál popisuje počátky medicíny, které trochu občas působí jako pokus-omyl. Je zde krásně vykreslená doba minulá a New York počátkem 20. století. Pro slabší povahy to není, protože některé chirurgické zákroky jsou vyobrazeny opravdu sugestivně a často se v seriálu na operačním stole umírá. Ale přesně tak si představuji, že to dříve, před sto lety, v nemocnicích vypadalo. Clive Owen si jako drogově závislý doktor Thackery hraní evidentně užívá a je pro mě hlavním důvodem proč na seriál koukat. Teď právě začala v USA běžet druhá řada, tak si jí určitě nenechám ujít.


  • Homeland 

Tento veleúspěšný seriál je v TV už pátou sezónu, u nás pod jménem Ve jménu vlasti. Já jsem ho zaregistrovala až teď, dostala jsem na něj doporučení od své známé. Jedná se o psychologické drama, které sleduje osudy agentky CIA Carrrie Mathison(Claire Danes) a příslušníka americké námořní pěchoty Nicholase Brodyho (Damian Lewis). Brody byl válečným zajatcem v Iráku a vězněn Al-Káidou než se ho po osmi letech podaří dostat zpět do vlasti. Agentka Mathison mu však nevěří a podezírá ho, že se nechal během zajetí zlomit a stal se teroristou.
Určitě zajímavý námět a podle ohlasů ostatních i dobře zpracovaný, bez jakýchkoliv amerických klišé. Moc se těším.