Opět vám přináším čerstvé tipy na filmové novinky ve vašich kinech! Je z čeho vybírat, tak rychle pro lístky.

Prvním filmem, který mě zaujal, je novinka Guilerma Del Toro(Faunův Labyrint, Sirotčinec) Purpurový vrch. Jedná se o gotický horor, kde se režisér docela vyřádil ve vizuální stránce filmu, což je vidět už v traileru. Pro tento snímek jsem se rozhodla, protože mám režiséra v oblibě a myslím, že se bude jednat o docela zábavné téma. V hlavních rolí uvidíte Miu Wasikovskou, Jessicu Chastain, Toma Hiddlestona.







Ztraceni v Mnichově je můj další tip. Jedná se o českou absurdní komedii režiséra Petra Zelenky( Samotáři, Příběhy obyčejného šílenství), která by nemusela být vůbec špatná. Děj se točí kolem rekonstrukce Mnichovské dohody, kterou glosuje devadesátiletý papoušek Édouarda Daladiera, jenž za Francii podepsal dohodou spojenců s Adolfem Hitlerem. Pták své komentáře vykřikuje v dnešní Praze, což způsobí mezinárodní skandál a zpochybňování školního učiva.
Jak to tedy doopravdy s Mnichovskou dohodou bylo? To se dozvíme ve filmu. Pojďme podpořit český film!

                                                                                                                                                                          
 
Dalším zajímavým počinem je francouzské drama Dheepan, držitel Zlaté Palmy z letošního festivalu v Cannes. Film režíroval Jaquese Audiard, který má na svém kontě třeba silný snímek Na Dřeň. Hlavní hrdina Dheepan uprchl před konfliktem na Srí Lance na předměstí Paříže, kde se chce pokusit začít nový život jako správce domu. Jak ale brzy zjistí, násilí je ve velkoměstě na denním pořádku a Dheepan bude muset opět použít své válečnické instinkty, aby přežil a ochránil ty, na kterých mu záleží. Tento film vypadá na opravdu silný zážitek.
 
 


 
 
Můj oblíbený režisér Denis Villeneuve(Nepřítel, Zmizení) má nový film! Jmenuje se Sicario, jde o brutální thriller, a už na jaře měl premiéru v Cannes. Hvězdně obsazený snímek(Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin) vypráví o agentce FBI v podání Blunt, která je vyslaná do boje proti drogovému kartelu v oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony. Společnost jí dělá Benicio Del Toro v roli tajemného poradce, s pochybnou minulostí vraha. Podívejte se na trailer a určitě vyražte do kina, nebudete litovat.