filmové tipy na říjenCo se týká první poloviny měsíce října, tak je na filmové novinky docela výživný a najde se i pár kvalitních filmů, za které se určitě vyplatí peníze dát a ten lístek do kina si koupit. A o jaké filmy jedná?


Prvním tipem je film DAVID. Určitě se nejedná o mainstreamové dílo pro každého a na zhlédnutí musí asi být i ta správná “nálada”, přesto všechno to považuji za film, který je hodný pozornosti. Premiéru měl na festivalu v Karlových Varech, kde jsem na to bohužel nestihla zajít. Film byl natočený filmařem Janem Těšitelem a vypráví příběh Davida, dvacetiletého mladíka s mentálním handicapem, který se jednoho dne rozhodne upustit svůj domov a vydat se na cestu do Prahy. Recenze a názory na film se různí, ale vždy je dobré se přesvědčit na vlastní oči. Pro ty, kteří nemají v lásce komerci a rádi se podívají na něco z české tvorby je to jasná volba.
Trailer ZDE

Nemohu zde nevzpomenout film MARŤAN, který byl natočený Ridley Scottem podle stejnojmenné knihy a v hlavní roli září Matt Damon. Osobně jsem četla knihu a viděla film. Co je lepší je těžké posoudit, nicméně bych se nakonec asi přiklonila k té knize. Avšak pro ty, kteří knihu nečetli je film určitě must see. Jedná se o sci-fi film, který je plný humoru hlavního hrdiny i parádní hudební složky (kdo nemá rád 70.léta?). Film jsem viděla v 2D, protože prý v 3D žádná přidaná hodnota tentokrát není, takže proč dávat o stovku za lístek víc, že. Jen upozornění na délku filmu – 134min.
Trailer ZDE

Dalším tipem je film MLÁDÍ. Film natočil režisér Paolo Sorrentino, tvůrce filmu Velká nádhera. Film měl českou premiéru na festivalu v Karlových Varech a také jsem to bohužel nestihla, nebo spíš – lístky byly beznadějně vyprodané, film tam získal cenu diváků. Paolo Sorrentino je teď hodně IN a film Velká nádhera byl velmi pozitivně přijat, proto bylo Mládí očekávané širokou veřejností. Recenze na film jsou veskrze pozitivní a cena diváků na Karlovarském festivalu je dalším důvodem, proč film vidět.
Trailer ZDE

Film, na který se tento měsíc velmi, velmi těším je americký MUŽ NA LANĚ, režiséra Roberta Zemeckise (Forrest Gump) s Joseph Gordon-Levitem(Don Jon, Počátek) v hlavní roli. Trailer k filmu vypadá skvostně a recenze jsou více než pozitivní. Film byl natočen podle skutečné události, kdy se hlavní postava jménem Petit (Gordon-Levit) rozhodne uskutečnit svůj sen – projít se po laně mezi věžemi Světového obchodního centra v New Yorku. Zda se mu to doopravdy povede uvidíme ve filmu. Určitě se vyplatí jít na 3D projekci, protože podle traileru to vypadá na pořádnou závrať.
Trailer ZDE