filmový podzim v TV
Podzimní deštivé počasí přímo vybízí k tomu, abychom si zalezli do tepla, uvařili čaj nebo svařák a zapnuli televizi. Dávají však tento měsíc vůbec něco zajímavého? I když je to teda celkem bída, tak jsem přesto něco našla. Jen pro upřesnění, vybírám z programové nabídky kanálů běžně dostupných a neplacených, ve všední dny se zaměřuji na večerní hodiny (přes den se pracuje, ne? :-)).

Týden 19.10-25.10.2015

Úterý 20.10.2015: Kmotr II – Nova Cinema, 20:00

K tomuto asi není co dodávat… kdo by neznal nebo neměl rád Kmotra? Držitel Oskara za nejlepší film a podle některých lidí lepší než Kmotr I.

Úterý 20.10.2015: Poslední polibek – Nova Cinema, 23:55

Docela zajímavá, nízkonákladová tragikomedie. Viděla jsem film už několikrát a stále mě baví. Vypráví o životě několika třicátníků a jejich problémů, především v oblasti partnerství. Jak málo stačí k tomu, aby se zničil dlouho budovaný vztah mezi dvěma lidmi… Mrkněte na trailer ZDE.

Úterý, 20.10.2015: Díra – Prima Cool, 23:25

Pro milovníky hororu, je zde Díra. Film natočil režisér Joe Dante, který má za sebou takové filmy jako třeba Gremlins, Zóna soumraku nebo Piraňa. Film je určitým ohlédnutím zpět na dobu, kdy ještě horory bývaly svým způsobem zábavné, “dětsky” strašidelné a méně násilné. Trailer ZDE.

Pátek, 23.10.2015: Útěk ze Sibiře – JOJ Cinema, 20:15

Film, který byl v českých televizích už několikrát reprízován. Nicméně pro ty, kteří ještě neviděli, určitě doporučuju. Napěchovaný kvalitními hereckými esy, s napínavým dějem. Tímto snímkem v páteční večer určitě neuděláte krok špatným směrem. Trailer ZDE.

Pátek, 23.10.2015: Most – ČT2, 23:05

Známý a velmi úspěšný švédsko-dánský seriál

 konečně dorazil i na české obrazovky. Určitě by si ho neměli nechat ujít ti, kteří mají rádi kvalitní kriminální seriály s neotřelou zápletkou a dobrým hereckým obsazením. Já si to tedy ujít určitě nenechám. 

Sobota, 24.10.2015: Půlnoc v Paříži – JOJ Cinema, 18:40


Pro fanoušky režiséra Woodyho Allena povinnost, ale i ostatním divákům se tento romantický film bude určitě líbit. Allen dostal za film dokonce v roce 2012 Oskara (nejlepší původní scénář) a mnoho dalších ocenění. Je to opravdu jeden z mých TOP allenovských filmů. Trailer ZDE.

Sobota, 24.10.2015: Sirotčinec – Kino Barrandov, 22:45

Horor famózního režiséra Guillerma del Toro (Faunův Labyrint) je temný a vyvolávající opravdu stísněnou atmosféru. Pokud se rádi bojíte, tak v sobotu večer není lepšího filmu. Trailer ZDE.


Neděle, 25.10.2015: Návrat do budoucnosti 2 – TV Nova, 12:45

Klasika režiséra Roberta Zemeckise (Forrest Gump, Trosečník), díky které se vrátíte zpět v čase a užijete trochu retro zábavy (navzdory názvu filmu). Jedná se pokračování úspěšného filmu. Jako dělané pro nedělní rodinnou zábavu. Trailer ZDE

Neděle, 25.10.2015: Babel – JOJ Cinema, 12:30
Pokud příliš neholdujete rodinným filmům, tak mám pro vás jako alternativu drsnější drama Babel. Film natočil mexický režisér Alejandro González Inárritu jako poslední film jeho “trilogie smrti” (spolu s filmy 21 gramů a Amores Perros). Dalším lákadlem může být i hvězdné obsazení snímku – Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael García Bernal. Trailer ZDE.


Neděle, 25.10.2015: Záblesky chladné neděle – Nova Cinema, 20:00

Tady si dovolím trochu zariskovat. Film jsem neviděla, ale ohlasy jsem na něj slyšela celkem dobré a docela mě zajímá jak se se žánrem thrilleru čeští filmaři poprali. Navíc se jedná o příklad nezávislého českého filmu, takže vlastně proč ne. Alespoň dáme šanci také české tvorbě. Navíc kromě Avataru, který snad každý z nás stejně už viděl, tuto neděli v 20:00 na vyloženě dobrý snímek nenarazíte. Trailer ZDE.

Neděle, 25.10.2015: Skrytá identita – Nova Cinema, 22:00
Oskary ověnčené kriminální drama v čele s Leonardem DiCapriem, Mattam Damonem a Jackem Nicholsonem, natočené legendárním Martinem Scorsesem (Zuřící býk, Taxikář). Pokud jste ještě neviděli, tak určitě jeden z filmů, které je nutné za svůj život zhlédnout, je totiž TOP. Trailer ZDE.