nový film Johnnyho Deppa Black massListopad se už brzy přehoupne do své druhé poloviny a je čas na další kino tipy. Asi nejočekávanějšími filmy určitě budou nové Hunger Games: Síla vzdoru 2. část a krimi Black Mass: Špinavá hra. To jsou dvě novinky, na které se těším a nenechám si je ujít. Fanoušky dua Brangelina, tedy Brada Pitta a Angeliny Jolie, může zaujmout nový film U moře a nesmíme zapomenout ani na pokračování českého snímku Ganster Ka: Afričan nebo digitalizovanou podobu klasiky Adéla ještě nevečeřela. Pokud stále tápete na co tento měsíc zajít, tak si přečtěte mé tipy níž.

  • Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (premiéra 19.11.2015)

Pro milovníky přírody a míst, na která se pravděpodobně jen tak nepodíváme, je určen český polo-dokumentární rodinný snímek Aldabra. Snímek, ve 3D formátu, natočil režisér a scenárista Steve Lichtag. Vypráví o atolu v Indickém oceánu a jeho podmořském světě, kde jsou zachyceny mikro příběhy mnoha vodních obyvatel. Zajímavostí je, že byl štáb filmu pozván do Los Angeles, kde mohl spolupracovat s lidmi stojícími za velkými hity pro společnost Disney (například Lví král, Kráska a zvíře, Hledá se Nemo). Zároveň je možné, že se snímek dočká i celosvětové distribuce a bude nabídnut divákům za mořem, což by pro české filmaře znamenalo velký úspěch. Podívejte se na trailer: 
 
  • Black Mass: Špinavá hra (premiéra 19.11.2015)

Krimi drama si svou premiéru za mořem odbylo už v září a stihlo za tu dobu posbírat docela dost kladných recenzí. Určitě nejsem sama, kdo na plakátu nebo v traileru, nepoznal herce Johnnyho Deppa. Mistr různých převleků (pirát, pan Wonka, střihoruký Edward) má na kontě další povedenou roli. Tentokrát se však nejedná o žádnou vtipnou komedii, ale pořádnou gangsterku. Snímek natočil ostřílený režisér Scott Cooper, tvůrce oskarového hitu Crazy heart, a do hlavních rolí obsadil Johnnyho Deppa, Benedicta Cumberbatche a Joela Edgertona (Dárek). Děj vypráví skutečný příběh nebezpečného kriminálníka Jamese Bulgera (Depp), který je přemluven ke spolupráci s FBI a k vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Spolupráce se ale vymkne kontrole a z Jamese se stane jeden z nejmocnějších gangsterů v historii. Nenechte si ujít, protože podle traileru to vypadá fakt moc dobře. 
 
  • Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (premiéra 19.11.2015)

V řadě už čtvrtý a poslední film ze série Hunger Games. Lidé, kteří ho měli šanci už vidět (v předpremiéře), se zatím shodují na kladných hodnoceních. Což mě po posledním slabším, třetím, dílu docela potěšilo a povzbudilo v naději, že bude série zakončena úspěšně. V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale o budoucnost celého Panemu. Katniss (Jennifer Lawrence) se musí vydat na svoji poslední bitvu a to přímo s prezidentem Snowem. Společnost jí budou dělat přátele Gal (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) a Peeta (Josh Hutcherson). Fanoušci celé série si určitě cestu do kina najdou, stejně jako já.

  • U moře (premiéra 19.11.2015)

U tohoto filmu jsem trochu rozpačitá. Trailer se mi příliš nelíbí a obávám se, že o žádné veledílo nepůjde, dokazují to koneckonců zatím i nepříliš lichotivé recenze na zahraničních webech. Nicméně si toho pro nás distributoři, v druhé půlce měsíce, příliš nepřipravili, konkurence není velká, a tak mu dám šanci. Třeba budu nakonec příjemně překvapená. Drama o manželské dvojici, s Bradem Pittem a Angelinou Jolie v hlavních rolích, režírovala a napsala sama Angelina. Děj je zasazen do Francie, 70. let, a vypráví o Vanesse, bývalé tanečnici, a jejím manželi Rolandovi, americkém spisovateli, kteří prožívají manželskou krizi a odcizení. Možná ji pomůže překonat pobyt u moře, v přímořském městečku, a seznámení s místními obyvateli… 
 
  • Hodný dinosaurus (premiéra 26.11.2015)

Pro menší diváky a rodiny s dětmi bude určitě nový animák od Pixaru – Hodný dinosaurus. 

Pohrává si s otázkou, co by se stalo, kdyby dinosauři nevyhynuli. Hlavním hrdinou je Apatosaurus Arlo, který získá neobvyklého přítele – člověka. Scenáristicky se na filmu podílel Meg LeFauve, který má za sebou například práci na skvělém animáku V hlavě (pokud jste neviděli tak doporučuju! TOP). Pro rodiče s dětmi určitě film, který by si neměli nechat ujít 😉

  • Gangster Ka: Afričan (premiéra 26.11.2015)

Pokračování prvního dílu, o gangsteru Radimu Kraviecovi, který byl v kinech před měsícem. Pro mě tohle na návštěvu kina není, ale dávám to sem spíš pro ty, kterým se první film líbil a plánují to zhlédnout celé, komplet. Už jen idea rozdělit jeden film na dva mi přišla trochu zvláštní (že by peníze?), ale neviděla jsem, tak se zdržím hodnocení. Ostatně podle recenzí ostatních se nejedná o špatný film. Já si ale spíš asi počkám na vysílání v TV, počítám, že příští rok.