filmové TV TipyNadcházející televizní týden je ještě horší než ten minulý. ACH JO. A bude hůř, protože už se blíží VÁNOCE a stanice nám naservírují pořady, které jsme všichni viděli už 10krát a možná i nové a skvělé televizní pohádky, které nestojí ani za zapnutí televize. Velmi si přeju, abych se tentokrát spletla, ale bojím se, že ne. Pravidelné diváky všech ordinací a ulicí čekají vánoční speciální díly, které si určitě pusťte, pokud toužíte po LOBOTOMII zdarma. Ale abych nepředbíhala. Před námi je zatím druhý prosincový týden a do Vánoc ještě nějaký ten den zbývá, proto se mrkněte na můj programový výběr na příští týden. Třeba se tam nějaká ta MOUCHA najde. Hezkou televizní zábavu!


Týden 7.12.-13.12.2015
 
Pondělí 7.12.2015: Kill Bill – JOJ Plus, 22:50

Akční řežba v podání legendárního Quentina Tarantina z roku 2003. Kdo by neznal. Musím přiznat, že se mi osobně víc líbilo pokračování Kill Bill 2, nicméně pro fanoušky Quentina v pondělí večer povinnost. Zajímavým faktem je, že bylo při natáčení filmu použito celkem 450 galonu krve. Kdo by to byl řekl, že…Trailer ZDE.

filmové TV TIPY


 
Pondělí 7.12.2015: Oldboy – Prima MAX, 23:15
 
Další film, který není určen romantikům 🙂 Akční nálož od amerického režiséra Spikea Lee. Je nutné dodat, že se jedná o remake, protože původní film je korejský a z roku 2003. Originál je originál, ale ani tato pozdější verze není nekvalitní. V centru děje je muž jménem Joe Doucett (v podání Joshe Brolina), který se po jednom mejdanu probouzí uvězněný v neznámém pokoji, neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně – nemůže ven. V televizi hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým. Život jde dál a on je po celých 20 letech, kdy byl zavřený v jednom pokoji, zničehonic propuštěn na svobodu. Jediné, na co od této chvíle myslí, je POMSTA. Zajímavý děj a VELMI nečekaný a kontroverzní konec!


 

Pondělí 7.12.2015: 12 let v řetězech – TV Barrandov, 23:35

Držitel Oskara za nejlepší snímek v roce 2014! Pohled na otrokářskou dobu z pohledu hlavního hrdiny Solomona Northupa, který byl narozený jako svobodný muž. Měl milující rodinu, dobrou práci, talent, majetek. Díky zradě lidí, kterým věřil o to všechno přišel a skončil jako otrok spoutaný v řetězech. Film zachycuje reálný příběh z roku 1841, který byl vydán i knižně v autobiografii 12 Years a Slave. Za těch dvanáct let potká Solomona všechno, co černého otroka potkat mohlo. Pokus o lynčování, bičování, psychický teror, ale i víra ve svobodu a pomoc. Velmi silný a náročný film, který není určený slabým povahám. Nakonec bych vyzdvihla skvělé herecké obsazení, od hlavního představitele Chiwetela Ejiofora přes Michaela Fassbendera a Lupitu Nyong´o, až po Brada Pitta.


Pondělí 7.12.2015: Za hranicí strachu (Borderland) – Kino Barrandov, 23:45

Atmosférický hororový thriller z roku 2007 pouze a jen pro fanoušky žánru. Tři američtí studenti Phil, Ed a Henry se rozhodnout vydat na road trip do Mexika. Čekají od toho relax, bezstarostnou zábavu a alkohol, místo toho narazí na vyznavače starobylého kultu zla, kteří dávají svému bohu lidské oběti. Připravte se na hodně krve, mučení, dusnou atmosféru a beznaděj. Snímek má být založený na skutečné události, kdy bylo v Mexiku v roce 1989 usmrceno nejméně 20 lidí, jejichž těla byla použitá při náboženském rituálu. Brrrrr.



Úterý 8.12.2015: Vánoční skřítek (The Elf) – Nova Cinema, 20:00
 
Jon Favreau (tvůrce komedie Šéf) natočil v roce 2003 veselou vánoční komedii s Willem Ferellem v hlavní roli, která nás hodí do té správné zimní nálady. Jako malého odvezli Buddyho (Will Ferrell) na Severní pól, kde ho vychoval táta skřítek. Postupem času však Buddy zjistí, že je jiný než ostatní (podstatně vyšší). Proto se rozhodne vyhledat v New Yorku svého pravého otce, který je na Santově seznamu zlobivých lidí. Ve velkoměstě zjišťuje, že příčinou mnoha problémů je nedostatek sváteční nálady a klidu a rozhodne se svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu. S jeho úkolem mu pomáhá půvabná Zooey Deschanel v roli Santova skřítka. Pokud jste naladění na Ferrellův typický humor a film s tématem vánoc, tak vřele doporučuji. 



Úterý 8.12.2015: Za borovicovým hájem – Kino Barrandov, 20:15
 
Nejen pro fanynky Ryana Goslinga a Bradleyho Coopera je určené drama z roku 2012 od Dereka Cianfranca ( Blue Valentine). Ve třech oddělených linkách sledujeme osudový příběh dvou rodin v rozmezí 15 let. Luke Glanton (Ryan Gosling) je místní populární motocyklový kaskadér. Když zjistí, že mu jeho ex milenka (Eva Mendes) tajně porodila syna, rozhodne se rodinu najít a být pro dítě dobrým otcem. Aby zajistil dostatek peněž, opustí kaskadérský život a začne na motorce vykrádat banky. To nezůstane bez povšimnutí místní policie a především ambiciózního detektiva Crosse (Bradley Cooper), který ho brzy dopadne. Jaké to bude mít následky na osudy všech zúčastněných se dozvídáme v průběhu filmu. Nenápadný příběh, který překvapí svou propracovaností, akčním dějem a skvělým hereckým obsazením. 


Úterý 8.12.2015: Čistá práce (The Bank Job) – Prima MAX, 22:50
 
V originále The Bank Job, je britské akční drama z roku 2008 s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Snímek byl natočený podle nechvalně proslulé loupeže, ke které došlo v roce 1971 v londýnské bance Lloyds. Terry Leather (Statham), prodejce aut, je kontaktován svou bývalou milenkou, modelkou, Martine s nápadem na vyloupení banky. Alarmy mají být příštích pár dní vypnuté a jedná se o ideální čas tuhle věc zrealizovat. Terry v tom vidí životní příležitost a dá dohromady skupinu lidí, kteří mu v tom mají pomoct. Cílem je místnost plná bezpečnostních schránek, ve kterých jsou uložené miliony v penězích a špercích. Ale Terry a jeho kumpáni si neuvědomili, že schránky skrývají i jiná tajemství. Ta, kvůli nimž se ocitají ve smrtící síti koprupce a jenž se dotýkají nejvýše postavených členů britské vlády. Film s dokumentární přesností vypráví o neuvěřitelné události, která se v Londýně opravdu stala a poznamenala tehdejší dobu. 




Středa 9.12.2015: Výměna (Changeling) – Prima MAX, 20:15

Dalším tipem je film Clinta Eastwooda s Angelinou Jolie v hlavní roli z roku 2008. Jedná se o mysteriózní drama, které vypráví příběh matky (Jolie) v roce 1928, hledající svého uneseného devítiletého syna. Zajímavý snímek, který disponuje množstvím dějových zvratů a kvalitním výkonem Angeliny v roli nezlomné Christine. Neušly mu ani nominace na Oskara (nejlepší herečka, kamera), Zlaté Glóby a ceny BAFTA. Určitě to není nejlepší Eastwoodův film, ale dokáže upoutat pozornost a nudit se rozhodně nebudete.



Středa 9.12.2015: Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama – ČT2, 21:55
 
Dokument Fulmaya natočila režisérka Vendula Bradáčová jako svůj debut a zobrazuje herečku a zpěvačku Dorotu Nvotovou na cestě po Nepálu. V životní kapitole, kterou film sleduje odešla herečka mimo západní civilizaci až do podhůří Himaláje, kde snaží se najít sama sebe a svůj životní směr. Napůl  se jedná o cestopis po zemi a napůl o sondu do hereččina nitra. Co však na dokumentu zaujme nejvíc, je jeho finální katarze, která film kvalitativně vyzdvihává. 



Pátek 11.12.2015: Bílý tesák – Prima MAX, 20:15
 
Nesmrtelný příběh z pera Jacka Londona o přátelství chalpce a vlka ožívá uprostřed aljašské divočiny v americké verzi z roku 1991. Mladý Ethan Hawke v něm hraje mladíka, který se snaží splnit poslední přání umírajícího otce a najít v údolí Yukonu zlato. Na své cestě se potkává s přítelem, který navždy změní jeho život – Bílý Tesák. Jedná se o opravdu kvalitní přenesení známého příběhu na velké plátno, které v přítomnosti mnoha akčních filmů a dramat potěší.



Pátek 11.12.2015: Ledové království (Frozen) – TV Nova, 20:20
 
Držitel Oskara za nejlepší animovaný film roku 2014. Studio Disney se tentokrát vytáhlo s opravdu hezkou hudební pohádkou o nebojácné a věčně optimistické Anně. Ta se vydává v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena na dobrodružnou cestu za záchranu své sestry Elsy. Ledová kouzla ji uvěznila v království Arendelle do věčné zimy a je na Anně, aby dosáhla cíle dříve, než bude úplně pozdě. Prostý příběh, který je doplněný chytlavým hudebním doprovodem, dokazuje, že v jednoduchosti je někdy krása. Kdyby nic jiného, tak vás to svou zimní atmosférou alespoň krásně navnadí na návštěvu hor.


Pátek 11.12.2015: Santa je úchyl! – Nova Cinema, 21:45

Protipólem klasických, vlídných a láskyplných vánočních filmů je určitě komedie Santa je úchyl! z roku 2003 s Billy Bob Thorntonem v roli falešného Santy. Willie (Thornton) je zločinec, který vede hrozný život, hodně pije a neustále se zesměšňuje na veřejnosti. Pracuje pouze jednou ročně v převlečení za Santu, spolu s jeho parťákem liliputem Marcusem. Duo ovšem nešíří radost a sváteční atmosféru jak by se očekávalo, jejich hlavním motivem je totiž loupež obchodního domu, ve kterém pracují. Jejich téměř dokonalou strategii však naruší osmiletý kluk, který věří, že Santa je opravdový. Hlavním trumfem celkem klasické, přisprostlé komedie, je určitě Billy Bob, který byl za roli nominován na Zlatý Glób. Jeho podání Santy si určitě nenechte ujít :-). Pozor – nevhodné pro děti.

 

Pátek 11.12.2015: Moucha – Prima Cool, 22:15

Kultovní horor režiséra Davida Cronenberga s Jeffem Goldblumem v hlavní roli. Film vypráví o vědci Sethu Brundleovi, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím tzv. telepodů. Při jednom z jeho pokusů se do telepodu spolu s ním dostane i moucha, přičemž během procesu dojde ke smíchání jejich DNA. Tak začne pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Velmi sugestivní komorní snímek, který staví na hlavu všechny superhrdinské náměty (Spiderman, apod.). Navíc režisér si s vizuální stránkou proměny opravdu pohrál, takže hlavní hrdina působí hodně nechutně. Bezchybné herectví Jeffa Goldbluma činí z filmu skvělou, i když občas zrůdnou, podívanou.





Sobota 12.12.2015: Sám doma – TV Prima, 20:15

 
Netřeba dalšího komentáře. 🙂

Filmové TV TIPY




Sobota 12.12.2015: Mládí v trapu (Old school) – TV Prima, 22:45

 
Divácky velmi populární komedie z roku 2003 od režiséra Pařby ve Vegas. Vypráví o triu kamarádů na prahu třicítky, kteří rozhodnou zatočit se stereotypem, vrátí se na kolej a založí bratrstvo. Divoké mejdany a alkohol bude na denním pořádku, což se nebude líbit jejich bývalému spolužákovi a šprtovi Gordonovi. Film funguje hlavně díky hlavním představitelům – Luku Wilsonovi, Willu Ferrelovi a Vinci Vaughnovi, kteří jsou strůjci několika opravdu povedených vtípků. Žádná věda, ale jako relax dobrý!




Neděle 13.12.2015: Matrix – Nova Cinema, 20:00

 
Další klasika, která v neděli večer určitě neurazí.

Filmové TV TIPY


Neděle 13.12.2015: Když Hary potkal Sally – ČT1, 21:20

 
Romantická komedie z roku 1989 s roztomilou Meg Ryan a neokoukaným Billy Crystalem v neděli večer určitě potěší. Harry se znal se Sally roky než se do sebe konečně a navždy zamilovali. Víc nemá třeba dodávat. Možná jen, že byl film nominovaný na Oskara, Zlaté Glóby, BATA ceny a rozhodně se řadí mezi ty nejznámější snímky ve svém žánru.


Neděle 13.12.2015: Touha smrti (Death wish) – ČT1, 23:20

Posledním tipem je film z roku 1974 s Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Hlavní hrdina Paul Kersey (Bronson) je architekt a průměrný občas, který nemá nic společného se světem násilí. Jakmile je však zavražděna jeho žena a znásilněna dcera, rozhodne se vzít zákon do svých rukou. Dnes již klasický příběh, který si zahrává s otázkou, jak se coby občan zachovat tváří v tvář nepochopitelnému násilí. Úspěch filmu si vyžádal další tři pokračování, která však úspěch originálu zdaleka nezopakovala. Pokud máte rádi obvyklé revenge příběhy, tak tento vás nezklame.